Pastrňák se Zachou řídili obrat Bostonu. Palát připravil vítězný gól Devils, ze které chytal Vaněček

Hokejoví útočníci David Pastrňák a Pavel Zacha gólem a nahrávkou pomohli Bostonu k výhře nad Dallasem 3:2 v prodloužení. David Krejčí v utkání jednou asistoval. Ondřej Palát v úterním programu NHL připravil vítěznou branku New Jersey v duelu s Columbusem.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák

David Pastrňák | Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Duel lídrů obou konferencí nabídl vyrovnanou bitvu, kterou muselo rozhodnout až prodloužení. Hostující Boston poslal v 11. minutě do vedení Taylor Hall, jenž zakončil individuální akci Hampuse Lindholma. Druhou asistenci u Hallovy branky zaznamenal Krejčí, který si vylepšil svou bilanci na 43 bodů.

Dallas ještě v první polovině zápasu skóre otočil, ve třetí třetině ale Boston díky Zachovi srovnal. Český útočník se dostal k puku po souhře Pastrňáka s Brandonem Carlem a střelou do horního rohu branky poslal zápas do prodloužení.

V tom si s Pastrňákem prohodili role. Český kanonýr se po kombinaci se Zachou a Charliem McAvoyem dostal k puku na vrcholku levého kruhu pro vhazování a svým 39. gólem v sezoně rozhodl o výhře Bostonu 3:2. Zacha se po vydařeném večeru dostal na hranici 37 bodů a překonal svůj osobní rekord z minulé sezony.

New Jersey zdolalo Columbus 3:2 a vyhrálo čtvrtý z posledních pěti duelů. Devils proti nejhoršímu týmu NHL rozhodli v čase 59:58, kdy se po Palátově asistenci prosadil obránce Ryan Graves. Český forvard bodoval počtvrté za sebou a v dresu New Jersey získal čtrnáctý bod. Brankář Vítek Vaněček se pod výhru Devils podepsal 31 zákroky.

Z vítězství se radoval také gólman Winnipegu David Rittich, jenž 27 zásahy pomohl svému týmu k výhře 3:2 po samostatných nájezdech. Jihlavský rodák vylepšil svou bilanci na devět výher z 13 zápasů, Jets i díky jeho příspěvku drží v Západní konferenci druhé místo s dvouobovou ztrátou na vedoucí Dallas.

Výsledky NHL

 

Montreal - Chicago 4:0, Washington - Carolina 2:3, Columbus - New Jersey 2:3, NY Islanders - Ottawa 2:3 po sam. nájezdech, Winnipeg - Seattle 3:2 po sam. nájezdech., Dallas - Boston 2:3 v prodl., Colorado - Tampa Bay 3:4 po sam. nájezdech, St. Louis - Florida 6:2, San Jose - Pittsburgh 1:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme