Vaněčkovi New Jersey svědčí, v NHL vychytal výhru proti bývalému klubu. Trefili se Gudas, Nečas i Sedlák

Hokejový brankář Vítek Vaněček se vytáhl v NHL v prvním startu proti svému bývalému zaměstnavateli a 37 zákroky přispěl k výhře New Jersey 5:1 nad Washingtonem. Radko Gudas skóroval podruhé v sezoně, ale s Floridou doma podlehl St. Louis 4:5 v prodloužení. Martin Nečas pomohl gólem, kterým překonal Daniela Vladaře, k vítězství Caroliny 3:2 nad Calgary. Lukáš Sedlák si připsal gól a přihrávku, ale prohru Philadelphie neodvrátil.

Video New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítek Vaněček při zákroku

Vítek Vaněček při zákroku | Foto: Ed Mulholland | Zdroj: Reuters

Washington Vaněčka vyměnil v létě a českému brankáři změna prospěla - připsal si deset výher z 12 startů od úvodní minuty a v brankářských statistikách je na druhém místě v průměru inkasovaných branek (2,05) a sedmý v úspěšnosti zásahů (92,3 procenta). I díky jeho výkonům je New Jersey s Bostonem na špici NHL.

Pastrňák a Krejčí režírovali v NHL obrat Bostonu, Hronek proti Vejmelkovi potvrdil střeleckou formu

Číst článek

Vaněček držel čisté konto až do 52. minuty, v níž ho v přesilové hře překonal John Carlson dělovkou zpoza mezikruží.

Český gólman se stal druhou hvězdou zápasu a předčil jej pouze Jack Hughes, který nasázel poprvé v NHL hattrick. Díky jeho třem gólům odskočilo New Jersey z 1:0 na 4:0. Zbývající góly Devils vstřelili Nico Hischier a Fabian Zetterlund.

Florida vedla proti St. Louis už v deváté minutě 3:0, přičemž druhý gól vstřelil Gudas v čase 2:58. Český bek nahodil puk od modré čáry na branku a jeho nabídka na teč skončila až v síti.

St. Louis prohrávalo ještě ve 49. minutě 1:4, ale mocným finišem otočilo zápas na svou stranu. Prodloužení rozhodl Jordan Kyrou, který se na obratu podílel dvěma trefami a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Druhu hvězdou byl Gudas, který si kromě gólu připsal pět střel, čtyři bloky a pět srážek.

Nečas desátou trefou sezony upravil na začátku druhé třetiny skóre v zápase mezi jeho Carolina a Calgary na 2:1. Český útočník zakončil v přesilové hře přihrávku Stefana Noesena střelou do odkryté branky.

Calgary ve 33. minutě podruhé v utkání vyrovnalo a zápas rozhodl obránce Caroliny Brett Pesce, který překonal Vladaře střelou z levého kruhu nad vyrážečku. Český gólman kryl v utkání třicet střel.

Philadelphia otočila skóre zápasu proti New Yorku Islanders po akcích Sedláka z 0:1 na 2:1. Český útočník vyrovnal v 16. minutě, když si sjel před branku a šikovně usměrnil přihrávku nad rameno Semjona Varlamova. Při druhém gól byl součástí protiútoku, který zakončil Joel Farabee.

Islanders ale v rozmezí 37. až 44. minuty překlopili utkání třemi góly na svou stranu. Na obratu se dvěma trefami podílel Zach Parise, čtyři asistence zaznamenal v utkání Ryan Pulock. Flyers prohráli podesáté v řadě.

Výsledky NHL

NY Rangers - Edmonton 3:4, Carolina - Calgary 3:2, Florida - St. Louis 4:5 v prodl., New Jersey - Washington 5:1, NY Islanders - Philadelphia 5:2, Colorado - Dallas 4:1, Pittsburgh - Toronto 1:4. Vegas - Vancouver 1:5. Utkání Nashville - Columbus byl odložen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme