Nečas gólem a dvěma asistencemi řídil výhru nad Arizonou, český útočník byl hvězdou utkání

Martin Nečas se podílel v NHL gólem a dvěma přihrávkami na výhře hokejistů Caroliny 6:1 v Arizoně a stal se třetí hvězdou zápasu. Na straně poražených inkasoval Karel Vejmelka šestkrát z 42 střel.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas

Martin Nečas | Zdroj: Reuters

Nečas si připsal všechny tři body v přesilových hrách, ve kterých Carolina odskočila v rozmezí 33. až 42. minuty z 3:1 na 6:1. Po jeho přihrávkách se prosadili z levého kruhu Shayne Gostisbehere a z opačné strany Sebastian Aho.

Český útočník překonal Vejmelku střelou bez přípravy nad lapačku a vylepšil si sezonní maximum na 25 branek a 31 asistencí. Při vyhlašování nejlepších hráčů zápasů jej předčili pouze Aho (2+1) a Brent Burns (0+4).

Vejmelka, jehož jméno se často skloňovalo s možnou výměnou před páteční uzávěrkou přestupů, inkasoval alespoň šest branek pošesté v sezoně. U prvního gólu obrana Arizony zapomněla na Paula Stastnyho, který zakončoval do prázdné.

Z úniku uspěl v deváté minutě Aho a v úvodu prostřední části zvýšil Jacob Slavin na 3:0 dělovkou zpoza pravého kruhu. Čestný úspěch domácích zaznamenal Lawson Crouse.

Výsledky NHL:

Columbus - Seattle 2:4, Edmonton - Winnipeg 6:3, Arizona - Carolina 1:6, Anaheim - Montreal 3:2, Vegas - New Jersey 4:3 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme