Zadina se vrátil po zranění a hned rozhodl zápas proti Calgary, Palát připravil dva góly

Filip Zadina naskočil do utkání NHL po čtvrt roce a zařídil ve 46. minutě prvním gólem sezony vítězství hokejistů Detroitu 2:1 nad Calgary. Český útočník překonal krajana Daniela Vladaře, s nímž v brance Flames nebodovali poprvé od 26. listopadu. Ondřej Palát připravil dva góly New Jersey, které porazilo Seattle 3:1.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Zadina

Filip Zadina | Zdroj: Reuters

Zadina scházel Detroitu od 5. listopadu, když si v utkání s New Yorkem Islanders zlomil nohu při blokování střely. V sestavě, v níž chyběl Dominik Kubalík, zaujal místo ve čtvrté formaci a odehrál necelých devět minut.

Chytil skóroval v NHL popáté za sebou. Faksa si připsal vítězný gól za Dallas

Číst článek

I tak se stal první hvězdou zápasu, když si v přečíslení dva na jednoho vyměnil puk s Oskarem Sundqvistem a celou akci zakončil do odkryté branky.

Calgary přestřílelo Detroit 36:17 a svou aktivitu zúročilo ve 39. minutě vedoucím gólem, když se tečí prosadil Blake Coleman. Ještě před odchodem do kabin ale vyrovnal Dylan Larkin, jenž se dostal za obranu a Vladaře překonal střelou nad lapačku.

Český gólman chytil v zápase 15 střel a přišel o možnost vytvořit klubový rekord v počtu zápasů v řadě, ve kterých dovedl tým k alespoň bodu. Jeho série se zastavila na čísle třináct.

New Jersey prohrávalo od 35. minuty nahozením Adama Larssona od modré čáry, ale už za 24 sekund vyrovnalo. Palát přihrál v přesilové hře z pravé strany Dougiemu Hamiltonovi, který se prosadil dělovkou zpoza mezikruží.

Oba si spolupráci zopakovali v 50. minutě v další početní převaze a gól padl podobným způsobem. Výhru zpečetil John Marino při hře Seattlu bez gólmana. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen MacKenzie Blackwood, který chytil 33 střel. Záda mu kryl Vítek Vaněček.

Florida porazila na svém ledě San Jose 4:1. Domácí prohrávali od šesté minuty trefou Alexandera Barabanova, ale v prostřední části otočili dvěma góly Sama Reinharta. Výhru pojistil Eric Staal dvěma trefami do prázdné branky.

Hostující útočník Tomáš Hertl byl na ledě u všech čtyř inkasovaných branek. V dresu vítězů si připsal Radko Gudas sedm hitů, nejvíce ze všech aktérů v zápase.

Výsledky NHL:
Tampa Bay - Colorado 5:0, Florida - San Jose 4:1, New Jersey - Seattle 3:1, Minnesota - Vegas 1:5, Detroit - Calgary 2:1, NY Islanders - Vancouver 5:6, Philadelphia - Edmonton 2:1 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme