Hronek znovu bodoval, jeho asistence ale Vancouveru k výhře nepomohla. Detroit zvítězil pošesté v řadě

Filip Hronek v NHL bodoval podruhé za sebou, jeho asistence ale Vancouveru stačila pouze na bod za domácí prohru s Pittsburghem 3:4 v prodloužení. Obránce Canucks je se 44 body druhým nejproduktivnějším Čechem v lize. Dobrou formu potvrdili hokejisté Detroitu a Nashvillu, kteří natáhli vítězné série na šest výher.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Filip Hronek (17) se raduje se spoluhráči

Filip Hronek (17) se raduje se spoluhráči | Zdroj: Reuters

Vancouver neprožívá ideální období. Nejlepší tým NHL prohrál pátý z posledních šesti zápasů a v čele Západní konference se jeho náskok snížil na čtyři body.

Pastrňák byl blízko druhému hattricku v sezoně, Boston nakonec podlehl Seattlu při nájezdech

Číst článek

Proti Pittsburghu Canucks ani jednou v zápase neprohrávali, přesto nakonec padli 3:4 v prodloužení. Rozhodující branku dal v čase 61:42 obránce Pittsburghu Erik Karlsson.

Hronek, který poprvé v základní části NHL překonal hranici 40 bodů, se do statistik zapsal v 18. minutě. kdy se zapojil do přesilovkové akce vedoucí k brance Brocka Boesera na 2:0.

Hokejisté Detroitu porazili Washington jednoznačně 8:3 a radovali se pošesté za sebou. Red Wings dali osm branek v jednom zápase poprvé od listopadu 2017 a poprvé od roku 2016 útočí na postup do play-off. Aktuálně v tabulce Východní konference drží šestou příčku.

Pod vysokou výhru nad Washingtonem se hlavní měrou podepsali Lucas Raymond (1+2) a Shayne Gostisbehere (2+0). Patrick Kane připravil dvě branky Red Wings a protáhl svou bodovou šňůru na devět zápasů.

Přetahovaná o sérii

V úterním programu uspěl také Nashville, jenž se s Detroitem aktuálně dělí o nejdelší sérii výher v lize. Predators porazili Ottawu 4:1 a stejně jako Red Wings zvítězili pošesté za sebou. Výhru řídili tříbodoví Gustav Nyquist a Roman Josi.

Do třetí třetiny Predators vstoupili s vedením 3:1. Namísto náporu ztrácejících Senators ale přišel drtivý tlak domácích. Nashville přestřílel celek z hlavního města Kanady jednoznačně 19:0 a pohlídal si dva body.

Toronto po sedmi výhrách v řadě dostalo šest branek od Vegas. Hlavním strůjcem vítězství Golden Knights byl Jonathan Marchessault, jenž dal dva góly a jednu branku připravil. Nejlepší střelec NHL Auston Matthews vyšel bodově naprázdno po šesti zápasech, ve kterých se do statistik zapsal hned čtrnáctkrát.

Výsledky NHL:

Toronto - Vegas 2:6, Montreal - Arizona 4:2, Detroit - Washington 8:3, Florida - Buffalo 3:2, Philadelphia - Tampa Bay 6:2, Minnesota - Carolina 2:3, Winnipeg - St. Louis 4:2, Colorado - Dallas 5:1, Calgary - Los Angeles 4:2, Nashville - Ottawa 4:1, Vancouver - Pittsburgh 3:4 v prodl., San Jose - New Jersey 2:7

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme