Krejčí přispěl asistencí k výhře Bostonu nad Penguins v tradičním duelu pod otevřeným nebem

Hokejisté Bostonu porazili v NHL v tradičním duelu pod otevřeným nebem Pittsburgh po obratu 2:1. Oba góly vítězů ve Winter Classic na baseballovém stadionu Fenway Park, v němž nastoupilo pět Čechů, dal v závěrečné třetině Jake DeBrusk. U druhé trefy lídra celé ligové tabulky asistoval David Krejčí a přispěl k tomu, že Boston bodoval i ve dvaadvacátém domácím duelu za sebou.

Boston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák při bostonském Winter Classic

David Pastrňák při bostonském Winter Classic | Foto: Paul Rutherford-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Z výhry se radovali na ledě i David Pastrňák s Pavlem Zachou a Tomášem Noskem, naopak porážku Penguins neodvrátil bek Jan Rutta. Jeho finský spoluhráč Kasperi Kapanen otevřel skóre ve 29. minutě, ale hrdinou posledních minut byl DeBrusk. O vítězství rozhodl v čase 57:36. Pittsburgh ještě jednou dostal puk do sítě, ale až po vypršení hrací doby.

Linus Ullmark předvedl v brance Bruins 26 úspěšných zákroků. Pittsburg už v závěru první třetiny přišel o zraněného gólmana Tristana Jarryho, jehož nahradil Casey DeSmith.

Čtvrtá prohra Colorada

Colorado v domácím prostředí poslal do vedení Nathan MacKinnon, který ve 25 sekundě zápasu překvapil gólmana Logana Thompsona. Lídr Západní konference z Vegas odpověděl v 18. minutě, kdy srovnal Mike Amadio.

Ve druhé třetině se dvakrát prosadil hostující Nicolas Roy, jenž zajistil Golden Knights vedení 3:1. Avalanche zásluhou Mikka Rantanena snížily, na vyrovnání už jim ale nezbyl čas. Martin Kaut na křídle čtvrté formace Colorada odehrál přesně sedm minut, ve kterých jednou ohrozil Thompsonovu branku.

V souboji celků z chvostu Západní a Východní konference byla úspěšnější Philadelphia, která vyhrála na ledě Anaheimu 4:1. K výhře Flyers nasměrovali Travis Konecny a Joel Farabee, kteří zaznamenali dva body za gól a asistenci. Gólman Samuel Ersson přišel o první čisté konto v NHL až v čase 59:20, kdy ho překonal Ryan Strome.

Výsledky NHL:

Boston - Pittsburgh 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) - Winter Classic ve Fenway Parku
Branky: 48. a 58. DeBrusk (na druhou Krejčí) - 29. Kapanen. Střely na branku: 29:27. Diváci: 39.243. Hvězdy zápasu: 1. DeBrusk, 2. Ullmark, 3. Marchand (všichni Boston).

Anaheim - Philadelphia 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Branky: 60. R. Strome - 8. Farabee, 11. Frost, 23. Konecny, 49. Laughton. Střely na branku: 29:33. Diváci: 13.600. Hvězdy zápasu: 1. Ersson, 2. Konecny (oba Philadelphia), 3. Zegras (Anaheim).

Colorado - Vegas 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky: 1. MacKinnon, 52. Rantanen - 28. a 35. N. Roy, 18. Amadio. Střely na branku: 29:28. Diváci: 18.092. Hvězdy zápasu: 1. Rantanen (Colorado), 2. N. Roy (Vegas), 3. MacKinnon (Colorado).

cen, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme