Nečas připravil spoluhráčům dva góly, Carolina ale ve Washingtonu padla po nájezdech 6:7

Útočník Martin Nečas v NHL dvěma nahrávkami neodvrátil prohru Caroliny 6:7 po samostatných nájezdech na ledě Washingtonu. Karel Vejmelka 27 zákroky dovedl Arizonu k vítězství nad Seattlem 2:1 v prodloužení.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Nečas (88) se snaží něco vymyslet před brankou Washingtonu

Martin Nečas (88) se snaží něco vymyslet před brankou Washingtonu | Zdroj: Reuters

Nečas se do statistik zapsal v závěru druhé a třetí třetiny. Šest sekund před druhou sirénou český útočník v rohu umotal obránce Trevora Van Riemsdyka, počkal si na ideální příležitost pro nahrávku a vyzval ke skórování Bradyho Skjeie. Carolina v tu chvíli vedla 3:4.

VIDEO: ‚Nazdar, boom. Big goal, I love it!‘ Pastrňák měl při zápase s Vegas pod dresem schovaný mikrofon

Číst článek

Hurricanes náskok neudrželi a tři minuty před koncem základní hrací doby ztráceli jednu branku.

Při risku bez brankáře ale udeřili a poslali zápas do prodloužení. Nečas na útočné modré čáře řídil celou hostující šestici, několikrát si vyměnil puk s Brentem Burnsem a následně ho posunul do střelecké pozice Sebastianu Ahovi. Finský útočník propálil clonu před brankářem a svým třetím gólem v zápase zařídil prodloužení.

V tom gól nepadl a v závěrečných nájezdech uspěl pouze Dylan Strome, jenž v páté sérii rozhodl o vítězství Capitals. Ti vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a posunuli se na deváté místo Východní konference bod za osmý Detroit. Carolina ztratila po pěti výhrách a na Východě zůstala na třetím místě.

Vejmelka vychytal výhru

Vejmelka naskočil do branky Arizony po jednozápasové pauze a podruhé za sebou inkasoval jediný gól. Hokejisté Seattlu ho překonali pouze ve 48. minutě, kdy se prosadil Ryker Evans. Arizona minutu a osm sekund před závěrečnou sirénou zásluhou Claytona Kellera srovnala a v prodloužení rozhodl o výhře Coyotes Dylan Guenther.

Vejmelka k výhře pomohl úspěšností zákroků atakující 96,5 procenta a byl za svůj výkon vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Arizona i díky němu vyhrála třetí z posledních čtyř zápasů. Seattle na vítězství čeká již sedm duelů.

Výsledky NHL:

Washington - Carolina 7:6 po sam. nájezdech, Arizona - Seattle 2:1 v prodl., Colorado - Columbus 6:1, Dallas - Pittsburgh 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme