Jejich techničtí hráči si nás malinko vycvičili, uvědomuje si po prohře se Švédskem Michal Birner

Čeští hokejisté prohráli úvodní zápas olympijské sezóny se Švédskem 3:5. Duel, ve kterém Češi dvakrát vedli, rozhodovaly hlavně přesilové hry. V zápase se jich hrálo šest a pět jich bylo využito.

Örebro / Švédsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi Švédskem a Českou republikou

Zápas mezi Švédskem a Českou republikou | Zdroj: Reuters

„To je mezinárodní hokej, to jsou turnaje v průběhu sezóny, není moc času na nějaké velké nacvičování. Když my máme přesilovku, tak musíme co nejjednodušeji dostávat puky na bránu a z toho ty góly budou padat,“ řekl Radiožurnálu Michal Birner.

Češi dokázali využít obě dvě své početní výhody, ale švédský tým skóroval při přesilovce třikrát. Navíc svěřenci trenéra Jandače překonali soupeřova brankáře střelou a následným cloněním před gólmanem. Zatímco Švédové dokázali dokonale rozebrat rychlými přihrávkami bránící čtveřici a skórovat do opuštěné branky.

„Bohužel ti jejich techničtí hráči si nás tam malinko vycvičili,“ poznamenal lakonicky český hokejový reprezentant.

Právě na lepším zvládnutí hry v oslabení musí národní tým zapracovat, ale času příliš nemá. Ve čtvrtek se přesune do Helsinek a už v pátek ho čeká další duel, tentokrát se Švýcarskem.

'Tři góly v oslabení, to se nesmí stávat,' mrzí kapitána Nakládala

Číst článek

„Tam už ten prostor je, abychom na tom zapracovali, a myslím si, že na tom určitě zapracujeme. Trenéři nám k tomu něco řeknou a doufám, že se to nebude opakovat,“ věří kapitán Jakub Nakládal a trenéři budou mít i další připomínky.

„Když pominu oslabení, tak tam byly čtyři skoro samostatné nájezdy, které prostě musíme proměnit. Můžeme se bavit o tom, že jsme ten zápas ztratili v oslabení, ale i tak jsme měli právě ty nájezdy,“ kroutil po utkání hlavou trenér Josef Jandač.

Práce má tedy národní tým nejen do pátečního duelu, ale zřejmě i pro další část olympijské přípravy celkem dost.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme