Spoluhráči mě chválili, ale byli trošku hořcí, směje se litvínovský Havelka. Odvolal trest pro Řepíka

Zatím nejvyšší návštěva v tomto ročníku hokejové extraligy přišla do pražské Libně, kde sledovala vítězství Sparty nad Litvínovem 3:1. Spíš než o zářivých výkonech se ale po utkání mluvilo o fair play momentu hostujícího Martina Havelky.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Havelka v souboji s Michalem Kempným

Martin Havelka v souboji s Michalem Kempným | Zdroj: Profimedia

I pořadatelé spolu se 16 683 diváky tleskali litvínovskému útočníkovi Martinu Havelkovi za to, že řekl sudím, ať odvolají potenciální trest Michala Řepíka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Martina Havelku, Pavla Kousala a oba trenéry, jak o gestu fair play mluví

„No určitě to nebylo tak hrozné, abych ten trest neodvolal. Tresty se zpřísnily. Pomalu každý druhý zápas někdo dostane pokutu deseti procent z platu, takže jsem to radši odvolal,“ přemýšlel Havelka i případném trestu od disciplinární komise za simulování.

Pousmál se nad tím stejně jako nad reakcí jeho spoluhráčů. „Pochválili mě, ale byli trošku hořcí, že to faul nebyl.“

‚Jako Ronaldo‘

Naopak slova chvály měl autor rozhodujícího gólu, sparťan Pavel Kousal. „Já s ním hrál v mládežnické reprezentaci, takže jsem za ním hned přijel a říkal ‚hezky Havi.‘ Ještě když to navíc bylo během naší přesilovky. Bylo to hezké gesto. Třeba teď bude všude jako Ronaldo,“ přirovnal Kousal Havelku k portugalské fotbalové hvězdě Cristianu Ronaldovi, který v pondělním utkání asijské Ligy mistrů odmítl po sporném zákroku penaltu.

„My hráče na rovinu nenabádáme, aby tohle dělali, ale ani jim to nezakazujeme. Jestli v té situaci cítil, že je to správné, tak je to o.k.,“ popsal Havelkovo chování trenér Litvínova Karel Mlejnek. Jeho protějšku Pavlu Grossovi se ale možnost takto odvolat vyloučení nelíbí.

„Já tohle pravidlo nemám moc rád. Buď se něco pískne, nebo se to nepískne. Je tu hodně trestů za filmované pády, z čehož mě trochu mrazí. To by nemělo patřit k hokeji, že je každý týden někdo potrestaný,“ řekl Gross po vítězství jeho sparťanského týmu 3:1 nad Litvínovem.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme