Kladno musí zaplatit 10 tisíc za Jágrovo vyjádření o rozhodčích. Komise potrestala i České Budějovice

Hokejové Kladno dostalo pokutu 10 tisíc korun za vyjádření majitele Jaromíra Jágra na adresu rozhodčího na sociálních sítích během nedělního utkání 9. kola extraligy v Mladé Boleslavi. České Budějovice musí zaplatit 90 tisíc korun za porušení povinností pořádajícího klubu v 8. kole proti Liberci. O verdiktech disciplinární komise informovala Asociace profesionální klubů ledního hokeje.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia, ČTK

Legendární útočník Jágr, který na mladoboleslavském ledě v sestavě Kladna chyběl a byl v zápise o utkání veden jako funkcionář, se neudržel při situaci z 26. minuty. Když byl vyloučen útočník Eduards Tralmaks za nedovolené bránění, legendární útočník reagoval na facebookovém profilu. „Vyloučení Edy, to si dělá rozhodčí pr..l,“ napsal Jágr.

Jágr plánuje návrat na led, rozehrát by se ale chtěl v dresu Slavie. Pražský klub to zatím nepotvrdil

Číst článek

Jeho mužstvo inkasovalo vzápětí v oslabení gól, jímž Mladá Boleslav snížila na 2:3, ale Kladno si nakonec odvezlo první tříbodovou výhru v sezoně po výsledku 4:3.

Trest i pro České Budějovice

V Českých Budějovicích vyvolal před týdnem velké emoce závěr zápasu. Zkraje prodloužení upadl domácí bek Milan Doudera po kontaktu s Tomášem Filippim, který rozhodčí jako faul neposoudili. Liberecký útočník Douderu obral o puk a akce skončila vítězným gólem hostů na 4:3, který vstřelil právě Filippi.

Ačkoliv Doudera dostal dodatečný trest a přijde o 10 procent ze základního platu za přihraný pád, mnozí příznivci Motoru měli na situaci odlišný pohled. Podle nich měl být Filippi vyloučen. Proto zasypali led odpadky a rozhodčí i hostující hráče polili pivem. Do výše pokuty se promítlo, že klub nezabránil tomu, aby se jeden z diváků dostal až do bezprostřední blízkosti k rozhodčím.

Potyčka fanouška s rozhodčím

„Fanoušci Českých Budějovic se cítili poškození, zasypali led, lili pivo na hráče soupeře i na rozhodčí. Někdy se takové věci bohužel stávají. Ale největší průšvih byl v tom, že přes domácí střídačku přelezl jeden fanoušek Budějovic a přišel až k dvířkům, kde se dostal do blízkosti rozhodčích a strkal do nich. Došlo tedy dokonce na fyzický kontakt. To je pro nás naprosto nepřípustné, tím spíš v takhle vypjaté situaci,“ řekl předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík.

Situaci měl možnost posoudit z videozáznamu. „Na něm je všechno zcela jasně viditelné a patrné. Největší flastr je právě za ten kontakt s rozhodčími a za to, že tomu nikdo nezabránil. Přelézat tam více lidí najednou, tak to chápu a nějak i respektuju. Ale ten divák byl sám a pořadatel na něj kouká bez jakékoliv zásahu. Je jen na klubu, na kom bude peníze vymáhat dál, zda na konkrétních fanoušcích, nebo na ochrance,“ uvedl Ujčík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme