Hokejisté Pardubic utrpěli první domácí porážku sezony, Kometa po prodloužení vyhrála nad Spartou

Hokejisté Pardubic prohráli ve 20. kole Tipsport extraligy s Libercem 2:3 a neprodloužili sérii pěti výher. Utkání rozhodl v čase 59:06 útočník Tomáš Filippi a Bílí Tygři si tak připsali čtvrté vítězství za sebou. Dynamo prohrálo doma poprvé v sezoně, i nadále ale vede tabulku soutěže. Na druhou Spartu má náskok sedmi bodů.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Pardubic poprvé v sezoně doma prohráli

Hokejisté Pardubic poprvé v sezoně doma prohráli | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Pražané dokázali náskok Východočechů snížit jen o bod, prohráli totiž v Brně 1:2 v prodloužení. O druhé výhře Komety nad Pražany v sezoně rozhodl v čase 61:15 před vyprodaným hledištěm Lukáš Cingel. Kometa bodovala doma pošesté v řadě a v tabulce poskočila na šesté místo.

Když to nejde, je jedno s jakým soupeřem hrajete. Teď to na nás padlo, přiznává kouč hokejistů Litvínova

Číst článek

Zaváhání vedoucího dua tak využil třetí Litvínov, který dokázal vyhrát na ledě mistrovského Třince 3:2 v prodloužení. Verva tak ukončila sérii tří porážek, zápas rozhodl v 63. minutě v přesilové hře Nicolas Hlava. Oceláři nenavázali na předešlé čtyři výhry, bodovali ale ve dvanáctém utkání za sebou a jsou nadále čtvrtí.

Hradec Králové vyhrál v Karlových Varech 4:3 a potvrdil, že se mu v KV areně daří. Východočeši zde uspěli posedmé za sebou. Klíčový náskok si Mountfield vypracoval v rozmezí 133 sekund druhé třetiny, kdy skóroval třikrát. Hradec Králové přeskočil svého dnešního soupeře v tabulce a je sedmý, Energie klesla na deváté místo.

Třetí výhru v domácím prostředí za sebou si připsaly České Budějovice, které porazily Mladou Boleslav 3:2. Bruslaři naopak venku prohráli počtvrté za sebou a jsou i nadále poslední. Gólem a asistencí se na výhře Motoru, který se posunul na osmé místo tabulky, podílel útočník Jáchym Kondelík.

Po třech porážkách uspěli hokejisté Olomouce, kteří porazili Vítkovice 3:2 v prodloužení. Zápas rozhodl v čase 61:10 svým prvním gólem v sezoně obránce Jiří Ondrušek. Vítkovice prohrály potřetí za sebou, zásluhou jednobodového zisku se ale posunuly v tabulce na dvanácté místo. Hanáci jsou jedenáctí.

V posledním dnešním utkání Kladno prohrálo s Plzní 2:4 a popáté za sebou nebodovalo. Západočeši naopak zabrali po čtyřech porážkách za sebou. Rytíři sice dohnali dvoubrankovou ztrátu, ale v čase 59:24 rozhodl švédský útočník Tim Söderlund, který se poté při přesilové hře Rytířů trefil ještě jednou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme