Jednorázové vypořádání, nebo insolvence. Hokejový Chomutov se ještě nevzdává účasti v první lize

Akciová společnost Piráti Chomutov je od čtvrtka kvůli dluhům v úpadku, to ale neznamená, že klub nebude působit v první lize. V ní už totiž Chomutov hrál pod zapsaným spolkem. Ten ale musí uhradit hokejové dluhy, aby mu zůstala prvoligová licence.

Chomutov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Chomutova.

Hokejisté Chomutova. | Foto: Ondřej Bičiště / MAFRA | Zdroj: Profimedia

„Teď bude záležet na tom, jestli hráči budou naklonění jednorázovému vypořádání, nebo ne,“ řekl Radiožurnálu šéf výkonného výboru zapsaného spolku Daniel Badinka. S bývalými hráči o tom ale nevyjednávají zástupci chomutovského klubu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chomutov se pro příští sezonu stále nevzdává účasti v první lize. Více v příspěvku Davida Kalvase

„Hráči slyšeli už asi stopadesátkrát, jak bude všechno vyrovnané, takže na tohle už prostě neslyší. Tím mediátorem musel být někdo jiný a pan Zbořil je jako advokát a právník z hráčského prostředí nejvhodnější osoba,“ prozradil Badinka.

Prezident hráčské asociace Libor Zbořil s bývalými hokejisty neřeší splátkové kalendáře, na které nemá zapsaný spolek peníze, ale jednorázovou částku, která je nižší než dluhy.

Hledal brigádu, teď neví, jestli má platnou smlouvu. Hokejista Chrpa popisuje situaci v Chomutově

Číst článek

„V tuto chvílí nemáme od nikoho žádné rezolutní ‚ne‘ nebo že by bylo víc hráčů, kteří by to nevzali. Na stole jsou jenom dvě verze – jednorázové vypořádání s hokejisty a potom hrát, nebo to skončí všechno v insolvenci a my půjdeme do ústecké krajské ligy. Jiná možnost není,“ řekl Badinka. Ten potvrdil, že Chomutov nadále řeší vstup nového investora do klubu.

„Investor by poskytl prostředky na jednorázové vyrovnání. A potom by se i dále angažoval,“ dodal. Definitivní rozhodnutí, jestli bude hrát Chomutov první ligu, nebo krajskou soutěž, chce mít výkonný výbor zapsaného spolku přibližně 27. července.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme