Na extraligu budeme dobře nachystaní. Letní příprava probíhá dle plánu, říká kouč hokejistů Budějovic

Hokejová suchá příprava. Nikdo ji nemá rád, přesto všichni vědí, že k profesionálnímu hokeji patří. Bez ní to zkrátka nejde. Trenéra Ladislav Čihák, který přišel před létem do Motoru České Budějovice, provází pověst neústupného tvrdého trenéra. A také se doslechl, že hráči označili letošní suchou přípravu jako extrémní. Dokonce některé z nich prý extrémně vyčerpala.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Ladislav Čihák hokejisty Českých Budějovic v letní přípravě nešetří

Trenér Ladislav Čihák hokejisty Českých Budějovic v letní přípravě nešetří | Foto: Petr Lundák / MAFRA / Profimedia

„Extrémně, aha. Je to možné. Vždy je to náročné, ale to je v každém klubu. Každý trenér chce být na hráče náročný, aby byli kluci dobře připravení,“ vysvětluje Ladislav Čihák, který si hned po příchodu do Českých Budějovic, hráče otestoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak probíhá letní příprava u hokejistů Českých Budějovic pod vedením trenéra Ladislava Čiháka

„Samozřejmě jsme vycházeli ze vstupních testů, které jsme udělali na fakultě a podle nich jsme vytvořili skladbu letní přípravy s kondičním trenérem. Určitě tam nějaké rezervy máme, které jsme nemohli hned do kluků natlouct. Všechno vypadá relativně dobře, ale počkáme si na výsledky. Ne všechno a všem se zadaří. Věřím, že za dva měsíce budou dobře připravení. Je na to ještě hodně času, především v srpnu. Směřujeme to tak, abychom byli přichystaní na začátek extraligy,“ tvrdí trenér Českých Budějovic.

Kouč svěřencům do tréninkového procesu zařazuje několik aktivit. „V posilovně máme airbike, na soustředění jsme dost běhali a nyní se dost pohybujeme u nás v hale. Posilovnu samozřejmě také zařazujeme a vždy v pátek máme na ukončení týdenního mikrocyklu bazén,“ popisuje Čihák.

Individuální trénink

Ten samozřejmě bere ohled na hráče, kteří už mají za sebou hodně zkušeností, i s letní přípravou. „Máme v týmu kluky, kteří mají individuální plán. Samozřejmě výstupní testy budou absolvovat s námi, ale jinak mají ve smlouvách, že můžou individuálně pracovat. Kluci, kteří jsou staršího věku a trénují s námi, tak jedou podle plánu a žádné úlevy nemají. Přihlížíme na zdravotní stav a po konzultaci s fyzioterapeutem hledáme alternativu jiné aktivity, aby pohybový aparát nebyl tolik zatížen,“ zmiňuje kouč.

Extrémní zatížení v přípravě se týká všech, kteří jsou zdravotně v pořádku. I brankářů. V Motoru České Budějovice jsou dva. Dominik Hrachovina a Jan Strmeň. Ti musí polykat stejné tréninkové dávky jako hráči v poli.

„Honza Strmeň s námi trénuji normálně a Hrášek má individuální přípravu. Jednou týdně ho ale vidíme, vždy ve středu, když hrajeme hokejbal,“ dodal Ladslav Čihák, jeho letní přípravy jsou v hokejové prostředí vyhlášené.

Kamil Jáša, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme