Hokejisté Sparty po obratu v závěru zdolali Plzeň 4:2. Kladno ovládlo divokou přestřelku s Libercem

Hokejisté Sparty ve 31. kole extraligy porazili Plzeň 4:2 po povedeném obratu. Pražané triumfovali díky třem brankám v posledních šesti minutách základní hrací doby. Kladenští Rytíři zvítězili v přestřelce s Libercem 8:4.

Praha (Aktualizováno: 21:57 28. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté extraligových týmů budou zapojeni do akce O kapku lepší hokej

Hokejisté extraligových týmů budou zapojeni do akce O kapku lepší hokej | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia | Zdroj: Profimedia

Hokejisté Sparty zvítězili ve 31. kole extraligy na ledě Plzně 4:2 a připsali si šestou výhru v řadě.

Domácí sice ještě po 54 minutách drželi před v tomto ročníku poprvé vyprodanou arénou vedení 2:1, poté ale svým druhým čtvrtečním gólem vyrovnal obránce Aaron Irving a vítěznou trefu Pražanů zaznamenal v 58. minutě Filip Chlapík.

Plzeňští poté inkasovali ještě jednou a připsali si již pátou porážku z posledních sedmi zápasů na svém ledě. Sparta ztrácí na vedoucí Pardubice už jen dva body.

Kladenští hokejisté vyhráli v Liberci 8:4. Rytíři tak ukončili pětizápasovou sérii porážek, z výhry venku se radovali dokonce po sedmi prohrách v řadě. V tabulce jsou kladenští i nadále předposlední s tříbodovým náskokem na Mladou Boleslav, mají však dvě utkání k dobru.

Naopak Liberec, který ve čtvrtek třikrát vedl, nedokázal napravit úterní porážku 3:6 z Litvínova, prohrál podruhé za sebou a v tabulce klesl na šestou příčku.

Dvěma góly a asistencí se na výhře Středočechů podílel Radek Smoleňák, stejnou bilanci zaznamenal na straně poražených Jakub Rychlovský. Hrající majitel hostujícího klubu Jaromír Jágr si připsal asistenci.

Poslední Mladá Boleslav porazila doma Karlovy Vary 4:1 a dosáhla teprve podruhé v sezoně na dvě výhry za sebou. Bruslařskému klubu se to povedlo poprvé od konce září, kdy slavil třikrát v řadě.

Ve čtvrtek boleslavští rozhodli už v úvodní třetině, kterou ovládli 3:0. Dvěma góly k tomu přispěl Tomáš Fořt a třemi asistencemi Róbert Lantoši a Matti Järvinen.

Energie, která se představila bez nemocného hlavního kouče Davida Bruka, zraněného kapitána Jiřího Černocha či potrestaného dalšího útočníka Ondřeje Beránka, si připsala teprve druhou prohru z posledních pěti duelů.

„Bylo to super. Plnili jsme věci, které jsme měli. Trošku nám utekla druhá třetina, kdy měly Vary trošku tlak, ale ve třetí jsme se vrátili k tomu, co jsme hráli v první. Nakonec jsme to zvládli. Jsme rádi za šest bodů,“ pochvaloval si v rozhovoru s novináři slovenský útočník Lantoši, že Mladá Boleslav navázala na úterní výhru nad Kometou Brno 3:1.

Litvínov i podruhé v extraligovém ročníku zvítězili na ledě Hradce Králové, tentokrát vysoko 5:1. Poté, co opanoval první třetinu jasně 3:0, odrazil nápor domácích a výhru pojistili ve třetí části.

Dvě branky vstřelil britský útočník Liam Kirk, třemi body se pod výhru podepsal další útočník Lukáš Válek (1+2). Hosté bodovali popáté v řadě, z toho potřetí vyhráli. Východočeši naproti tomu potřetí za sebou usilovali o body marně.

Hokejisté Brna prohráli s Českými Budějovicemi 2:5. Kometa neuspěla popáté v řadě a připsala si za tu dobu jediný bod. Jihočeši naopak potřetí za sebou vyhráli v základní době, bodovali už pošesté v řadě a poskočili na páté místo.

Gól a nahrávku si v dresu vítězů připsali bek Ondřej Kachyňa a útočník Filip Přikryl.

Třinec zvítězil na ledě Olomouce 2:1, přestože jako první inkasoval. Hanáci vyšli potřetí za sebou naprázdno a zůstali desátí. Oceláři utnuli sérii tří porážek a udrželi se na třetím místě za vedoucími Pardubicemi a druhou Spartou.

Na gól Tomáše Černého odpověděl ještě v první třetině svou první extraligovou brankou osmnáctiletý útočník Miroslav Holinka. V čase 44:20 rozhodl povedenou tečí Miloš Roman.

Před zápasem proběhlo ocenění dvou dlouholetých olomouckých hráčů. Jan Knotek se stal historicky prvním hráčem klubu, který za Olomouc vstřelil 100 extraligových branek, Branislav Konrád během devíti sezon v Olomouci a tří startů za Třinec odchytal již 300 zápasů v základní části soutěže.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme