Každý zápas bude bitva, myslí si pardubický střelec Kaut. Trenéra Hradce Králové mrzela hloupá chyba

Hokejisté Pardubic vstoupili do play-off extraligy vítězně, na úvod čtvrtfinále porazili Hradec Králové ve východočeském derby 5:4 v prodloužení. Šampioni základní části se na vedení 1:0 v sérii dost nadřeli. A ne jen kvůli nepovedenému začátku zápasu.

Od zpravodaje z místa Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Kaut (vpravo) slaví branku do hradecké sítě

Martin Kaut (vpravo) slaví branku do hradecké sítě | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Souboj Pardubic a Hradce rozhodně nenudil. Nabídl hodně branek, útočné akce na obou stranách, přelévání skóre i osobní souboje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkali hokejisté Pardubic a Hradce Králové po prvním čtvrtfinálovém duelu extraligy

Hradečtí v zápasu po první třetině vedli o dva góly, přesto nakonec odešli poraženi. Těžko se zápas hodnotil i hradeckému útočníkovi Radovanu Pavlíkovi.

„Vedli jsme o dva góly v první třetině, pak dostaneme ve druhé třetině dva góly a rázem se styl hry otočí a je to velká škoda,“ litoval Pavlík.

Podobně bilancoval úvodní duel i hlavní trenér Hradce Tomáš Martinec: „Vyrovnaný zápas, v první třetině jsme šli do vedení, ve druhé byli lepší domácí, poslední třetina byla vyrovnaná a bohužel v prodloužení jsme udělali hloupou chybu. Domácí mají první bod, vezmeme si z toho pozitivní věci.“

Trenér týmu věřil

V první dvacetiminutovce byli hosté jasně lepší, pardubičtí nestíhali. Hlavní trenér Marek Zadina to připisoval dlouhé přestávce po základní části.

„Pořád jsme věřili, že se vrátíme do zápasu a ovládli druhou a poslední třetinu. Jsme rádi, že jsme první bod urvali na naší stranu,“ říkal spokojeně Zadina.

Znovu se katem hradeckého týmu ukázal Martin Kaut, který si po návratu po zranění připsal další vítězný gól proti tomuto soupeři.

„Jsme rádi za tenhle první krůček a víme, že takový bude každý zápas. Hradec má super tým a každý zápas bude bitva,“ sdělil po zápase útočník Pardubic.

„Nějak mi ten Hradec asi sedí. Po nepovedeném začátku jsme se vrátili do hry, jsou tam ještě detaily, na kterých musíme zapracovat,“ komentoval po úvodním čtvrtfinále proti Hradci pardubický útočník Martin Kaut. Druhý zápas je na programu v sobotu odpoledne od 15.00.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme