Extraliga zná další čtvrtfinalisty play off. Postup slaví Hradec Králové, Budějovice a Litvínov

Hokejisté Hradce Králové si zajistili postup z předkola do čtvrtfinále play off extraligy. Na ledě Vítkovic vyhráli třetí zápas 3:1, v celé sérii, která byla reprízou loňského semifinále, zvítězil finalista minulého ročníku 3:0. Po třetím vítězství nad Karlovými Vary se z postupu mezi nejlepších osm celků radují i hokejisté Českých Budějovic. Liberec odvrátil konec sezony, když po výhře 4:3 v Olomouci snížil stav série na 1:2 na zápasy.

Ostrava (Aktualizováno: 20:36 9. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Hradce Králové ve třetím zápase předkola play off proti Vítkovicím. Východočeši vyhráli 3:1 a po vítězství 3:0 v sérii postupují do čtvrtfinále

Hokejisté Hradce Králové ve třetím zápase předkola play off proti Vítkovicím. Východočeši vyhráli 3:1 a po vítězství 3:0 v sérii postupují do čtvrtfinále | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Výhra Mountfieldu

Východočeši začali dobře. Uběhly sotva tři minuty a šli do vedení, když obránce Freibergs vypálil od modré čáry a poslal puk pod horní tyčku, odkud se puk odrazil do sloupku a zamířil ven z branky. Královéhradečtí se sice radovali, ale rozhodčí gól uznali až po následném přerušení, kdy si gólovou situaci prohlédli na videu.

Vítkovičtí se nedokázali dostat do tempa, naopak hosté nadále hrozili. Miškář svou dělovkou zazvonil na horní tyčku, krátce nato hosté ujeli do přečíslení tři na jednoho, po Pavelkově přihrávce vystřelil Perret, Klimeš ale ostravský celek podržel.

Na opačné straně se uvolnil Raskob, předal puk do mezikruží Kriegerovi, jenže ten nedokázal překonat Paříka. Následovala přesilovka Hradce Králové, kterou v jejím závěru zužitkoval Blain. Ten vypálil od modré čáry, Klimeš vyrazil kotouč do prostoru, kam si sjel Percy, jenž si bruslí srazil puk do vlastní branky.

Ostravanům se už tak složitá výchozí pozice ještě více zkomplikovala v čase 48:14, kdy Prčík sekl holí mezi nohy Eberleho a rozhodčí po prověření videa uložili vítkovickému bekovi trest na pět minut a do konce utkání.

V dlouhé přesilovce nejprve Okuliar trefil tyčku, pak se ale Perret otočil za vítkovickou brankou, všiml si Jergla, který sám před Klimešem zachoval klid a bekhendem poslal puk pod jeho beton. Vítkovičtí se v závěru dočkali alespoň čestné branky, když v čase 57:47 Fridrich povedenou střelou snížil na konečných 1:3. Hostující gólman tím přišel o sérii neprůstřelnosti, která trvala přesně 124 minut a 46 sekund.

Hradec Králové tak po třech výhrách nejrychlejším možným způsobem postoupil do extraligového čtvrtfinále, kam se od sezony 2012/13, před kterou získal extraligovou licenci po odchodu Mountfieldu z Českých Budějovic, dostal v každém ročníku.

Naopak Vítkovice skončily v předkole poprvé po třech letech. Předloni se jim podařilo postoupit do čtvrtfinále a loni do semifinále, kdy v nejdelší sérii, která trvala 577 minut a 53 sekund čisté hry, podlehly právě Hradci Králové v poměru 3:4 na zápasy.

Postup Českých Budějovic

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli třetí zápas předkola play off extraligy na ledě Karlových Varů 3:1 a po vítězství v sérii 3:0 na zápasy postoupili do čtvrtfinále. Svěřenci kouče Ladislava Čiháka tak následují Hradec Králové, který vyřadil Vítkovice.

Jihočeši po dvou domácích triumfech potvrdili i na západě Čech roli favorita série. Už na konci třetí minuty vedli, když se počtvrté v letošních vyřazovacích bojích prosadil kapitán Milan Gulaš. Ve 37. minutě zvýšil Jáchym Kondelík. Ondřej Procházka pak sice před polovinou třetí části oživil naděje domácích, už o 37 sekund později však uklidnil tým Motoru Brant Harris.

Jistý Litvínov

Hokejisté Litvínova postoupili jako třetí tým po Českých Budějovicích a Hradci Králové z předkola play off do čtvrtfinále extraligy. Sérii s Plzní v sobotu uzavřeli svěřenci trenéra Karla Mlejnka na západě Čech výhrou 2:1 v prodloužení třetího utkání a opanovali ji jasně 3:0.

Domácí Indiáni šli sice po gólu Martina Bučka ve druhé minutě rychle do vedení, jenže Severočeši vzápětí zásluhou Andreje Kudrny už po 31 sekundách vyrovnali. Na další gól se v bojovném duelu čekalo až do prodloužení. V čase 75:04 rozhodl v přesilovce Ondřej Jurčík, jenž si u prvního litvínovského gólu připsal asistenci.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 58. Fridrich (P. Zdráhal, Claireaux) - 4. Freibergs (Miškář, Lalancette), 39. Blain (Šťastný, Okuliar), 53. Jergl (Perret, Šťastný). Rozhodčí: Stano (SR), Úlehla - J. Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3, navíc Prčík (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 6209. Konečný stav série: 0:3.

Sestavy:

Vítkovice: Klimeš - Raskob, Percy, Grman, Mikuš, Prčík, Auvitu - M. Kalus, Claireaux, P. Zdráhal - Roberts Bukarts, Krieger, Rihards Bukarts - Fridrich, M. Barinka, R. Půček - M. Přibyl, Dej, Lednický. Trenér: Trnka.

Hradec Králové: Pařík - Blain, Freibergs, Pláněk, T. Pavelka, McCormack, Pilař, Jank - Jasper, Tamáši, Perret - Jergl, Kevin Klíma, Okuliar - Šťastný, Estephan, Eberle - Miškář, Lalancette, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

HC Energie Karlovy Vary - Banes Motor České Budějovice 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 49. O. Procházka (Kangasniemi, T. Rachůnek) - 3. Gulaš (Pech, Štencel), 37. Kondelík (Pech, Štencel), 50. Harris (M. Beránek, Pýcha). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Kajínek, Gerát. Vyloučení: 6:4, navíc Valský (České Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4746. Konečný stav série: 0:3.

Sestavy:

Karlovy Vary: Frodl - Bartejs, D. Mikyska, Plutnar, Huttula, Stříteský, McFadden, Dlapa - O. Beránek, Černoch, Hladonik - Kangasniemi, Gríger, T. Rachůnek - O. Procházka, Kofroň, T. Redlich - Kružík, Koffer, A. Rulík. Trenér: Eismann.

České Budějovice: Hrachovina - Hovorka, Gulaši, Kachyňa, M. Doudera, Štencel, Pýcha, Štich - Gulaš, Kondelík, F. Přikryl - Kubík, Harris, M. Beránek - Valský, Pech, D. Simon - Vopelka, Koláček, M. Toman. Trenér: Čihák.

HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 3:4 (0:1, 3:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. Řezníček (P. Musil, J. Káňa), 30. Řezníček (P. Musil), 38. Kusko (Škůrek, Klimek) - 6. J. Vlach (Filippi, Derner), 32. Bulíř (Birner, Hawryluk), 50. Derner, 53. Zachar (M. Ivan, Hrenák). Rozhodčí: Šír, Obadal - Hynek, Hnat. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Sestavy:

Olomouc: J. Sedláček - A. Rutar, Sirota, Řezníček, Ondrušek, Rašner, Škůrek, L. Mareš - Orsava, P. Musil, J. Káňa - Navrátil, Macuh, Plášek - Bambula, Anděl, Kunc - Klimek, J. Knotek, Kusko. Trenér: J. Tomajko.

Liberec: Hrenák - Knot, McCoshen, Melancon, M. Ivan, Budík, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, J. Vlach - Flynn, A. Najman, Rychlovský - Hawryluk, Bulíř, Birner - Kelly Klíma, J. Šír, Zachar. Trenér: Pešán.

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 1:2 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Bučko (Mertl) - 2. A. Kudrna (Jurčík), 76. Jurčík (Baránek). Rozhodčí: J. Ondráček, Květoň - Brejcha, Zíka. Vyloučení: 9:6, navíc Jaks (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 6531. Konečný stav série: 0:3.

Sestavy:

Plzeň: Klouček - Zámorský, Laakso, Bučko, Piskáček, Dujsík, Kvasnička, Malák - Matýs, M. Indrák, Söderlund - Rekonen, Šiler, Holešinský - Schleiss, Mertl, Pour - Jansa, M. Soukup, P. Straka. Trenér: Kořínek.

Litvínov: M. Tomek - Zile, Baránek, Jaks, Šalda, D. Zeman, Czuczman, Demel - Koblasa, M. Sukeľ, Kirk - O. Kaše, D. Kaše, Hlava - A. Kudrna, Jurčík, Abdul - Havelka, Gut, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme