České hokejistky i nadále povede kanadská trenérka, MacLeodová prodloužila smlouvu do roku 2026

Ženskou hokejovou reprezentaci povede i nadále Kanaďanka Carla MacLeodová, která se s vedením Českého svazu ledního (ČSLH) domluvila na prodloužení spolupráce do olympijských her v Itálii 2026. Jednačtyřicetiletá dvojnásobná olympijská vítězka a mistryně světa působí na české střídačce od roku 2022 a reprezentaci dovedla ke dvěma bronzovým medailím na světových šampionátech.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanadská trenérka české ženské hokejové reprezentace Carla MacLeodová

Kanadská trenérka české ženské hokejové reprezentace Carla MacLeodová | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

„Moc si vážím důvěry od Českého hokeje. Práce u národního týmu žen mě moc baví. Je skvělé, že se nám podařilo z posledních dvou mistrovství světa přivézt dvě medaile, ještě větší radost mám ale z toho, že můžeme s děvčaty navázat na dobrou práci a pokusit se posunout českou hokejovou reprezentaci ještě o kus dál,“ uvedla MacLeodová v tiskové zprávě.

Holky mají hrát s klukama co nejdéle, říká hokejistka Mills. Po konci v reprezentaci se těší na Aljašku

Číst článek

Bývalá vynikající obránkyně získala po rozhodnutí výkonného výboru ČSLH jistotu, že reprezentaci povede na dalších dvou šampionátech a olympiádě v Miláně a Cortině d'Ampezzo. Mistrovství světa v roce 2025 se uskuteční v Česku.

„Během této sezony odehrajeme ještě tři turnaje v rámci Euro Hockey Tour a také mistrovství světa v USA, kde budeme chtít opět uspět. V dubnu 2025 pak máme na programu domácí světový šampionát a o dalších deset měsíců později olympiádu. Česko je hokejový národ a obě akce budou určitě hodně sledované. Moc se na ně těšíme,“ dodala MacLeodová.

Vedení hokejového svazu MacLeodové zároveň povolilo, že může vedle reprezentace působit i na klubové úrovni.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme