Brankář Ullmark se v NHL blýskl gólem přes celé hřiště, k výhře Boston přispěl i Krejčí

Brankář Bostonu Linus Ullmark se v NHL zaskvěl gólem přes celé hřiště, kterým zpečetil výhru hokejistů Bostonu 3:1 nad Vancouverem. První branku nejlepšího celku soutěže Bruins připravil český útočník David Krejčí. Do kanadského bodování se v sobotním programu zapsal také český brankář Petr Mrázek, jenž asistoval u jednoho gólu Chicaga při výhře 4:3 po samostatných nájezdech nad San Jose.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brakář Linus Ullmark se raduje poté, co vstřelil gól přes celé hřiště

Brakář Linus Ullmark se raduje poté, co vstřelil gól přes celé hřiště | Zdroj: Reuters

Bruins rozhodli o šestém vítězství za sebou v první třetině, v níž odskočili na rozdíl dvou branek. V 18. minutě otevřel skóre po Krejčího asistenci bek Hampus Lindholm a o necelou minutu a půl později zdvojnásobil vedení Brad Marchand.

Vancouver ve třetí části snížil, závěr ale patřil brankáři Ullmarkovi, jenž 48 sekund před závěrečnou sirénou zkusil štěstí nahozením puku na prázdnou branku a završil vítězství Bostonu. Devětadvacetiletý Švéd se v NHL prosadil jako první gólman od ledna 2020, kdy skóroval Pekka Rinne z Nashvillu.

Chicago, v jehož sestavě kvůli spekulacím o výměně chyběl Patrick Kane, na ledě San Jose třikrát vedlo.

O náskok ale vždy přišlo a zápas dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých Blackhawks rozhodli o páté výhře za sebou. Mrázek zaznamenal asistenci u třetího gólu Jestřábů a do statistik se zapsal podruhé v sezoně.

Výsledky NHL:

Columbus - Edmonton 6:5, Washington - NY Rangers 6:3, Montreal - Ottawa 2:5, Detroit - Tampa Bay 0:3, New Jersey - Philadelphia 7:0, Vancouver - Boston 1:3, St. Louis - Pittsburgh 2:3 v prodl., Colorado - Calgary 4:1, Vegas - Dallas 2:3 po sam. nájezdech, Carolina - Anaheim 2:3. San Jose - Chicago 3:4 po sam. nájezdech.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme