V Lize mistrů se utkají dva velkokluby, jejichž trenéři jsou kamarádi. ‚Máme dobrý vztah,‘ řekl Simeone

Dalšími dvěma osmifinálovými zápasy pokračuje vyřazovací fáze fotbalové Ligy mistrů. I když už v této fázi nejprestižnější klubové soutěže světa myslí hráči a trenéři hlavně na vzájemnou rivalitu, dokážou si připomenout letitá přátelství.

Milán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diego Simeone

Diego Simeone bude čelit v trenérském souboji dlouholetému kamarádovi | Foto: Ana Beltran | Zdroj: Reuters

Fotbalisté Interu Milán rozehrají osmifinále Ligy mistrů proti Atléticu Madrid. V zápase na stadionu San Siro se na lavičkách obou celků potkají dlouholetí kamarádi – domácí Simone Inzaghi a jeho protějšek Diego Simeone.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si slova trenérů Diega Simeoneho a Simoneho Inzaghiho

„Se Simonem máme opravdu dobrý vztah. Hráli jsme spolu už v Laziu a myslím, že se mu teď v Interu hodně daří,“ vzpomínal kouč Atlética Madrid Simeone na seznámení s Inzaghim.

Oba se potkali na začátku tisíciletí v Laziu Řím, a společně slavili například titul v italské Serii A v roce 2000. V Římě navíc bydleli těsně vedle sebe a mají podobně staré děti. I proto vzniklo přátelství, které přetrvalo do doby, kdy se Ital Inzaghi i Argentinec Simeone stali z hráčů trenéry.

„Diega vždy rád potkám, byl to fantastický spoluhráč, se kterým jsme v Laziu vyhrávali trofeje. A stal se z něj i vynikající trenér, vždyť Atlético vede už třináct let s jasným rukopisem,“ pozdravil svého protějška a kamaráda taky Inzaghi. Ten bude s Interem mírným favoritem. V minulém ročníku Ligy mistrů dovedl svůj tým až do finále, kde Milánští prohráli s Manchesterem City.

„Víme, co se nám povedlo minule – zažili jsme spolu s fanoušky magické večery. Pochopitelně bychom to chtěli zopakovat, ale stojí proti nám fantastický a tvrdě pracující soupeř. Bude to náročný zápas a k úspěchu budeme potřebovat výkon hodný jména Interu Milán,“ dodal Inzaghi před utkáním proti Atléticu Madrid, které začne ve 21 hodin.

Ve stejný čas odstartuje i osmifinálový souboj hráčů PSV Eindhoven proti Dortmundu.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme