‚Dnes jsme potřebovali další VAR na kontrolu VARu.‘ Al-Hilál porazil an-Nasr 3:0, Ronaldův gól neplatil

Páteční utkání saudské ligy s ronaldovým an-Nasrem vyhrál vedoucí al-Hilál 3:0. Tým, který se musí vypořádat se zraněním Neymara, vedl už v 64. minutě. Hráči an-Nasru si v průběhu zápasu několikrát stěžovali na rozhodnutí sudích, spokojený nebyl ani trenér Luís Castro. „Ronaldo byl postrčen, když Hilál vstřelil druhý gól. Copak se fotbal vyvinul do té míry, že se ve hře může strkat, do čeho se chce?“ kritizoval na pozápasové konferenci týmu.

Rijád Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

An-Nasr prohrál s al-Hilálem 0:3

An-Nasr prohrál s al-Hilálem 0:3 | Foto: Ahmed Yosri | Zdroj: Reuters

Al-Hilál se mohl dostat do vedení hned ve čtrnácté minutě, brankář an-Nasru Nawaf Al Aqidi nerozehrál dobře a míč se odrazil s Michaelovi. Ten ale vypálil doprostřed branky a Al Agidi napravil svou chybu.

„V prvních patnácti minutách to mohlo působit dojmem, že al-Hilál měl hru pod kontrolou, ale pravdou je, že jsme se na začátku dopouštěli opakovaných chyb, které byly způsobeny obtížnou rozehrávkou. Pak se nám je podařilo vyřešit,“ prohlásil Castro na tiskové konferenci, kterou tým sdílel na sociální síti X (dříve Twitter).

Ve dvacáté minutě si al-Hilál žádal penaltu, když obránce an-Nasru Aymeric Laporte strčil do ramene Aleksandra Mitroviče v pokutovém území. Podle sudích se ale o faul nejednalo.

„Ve hře bylo několik momentů, kdy měl rozhodčí přistoupit k VAR. Je to zvláštní. Al-Hilál vyhrál a zasloužil si to. I když jsme udělali chyby, ještě uděláme pokroky - jen ne tímto způsobem,“ říkal portugalský trenér.

V první minutě nastavení to byl an-Nasr a záložník Seko Fofana, kdo se probojoval do velkého vápna. Už to vypadalo, že Fofana jde sám na brankáře, když se ho obránce Kalidou Koulibaly al-Hilálu pokusil zastavit skluzem a nechtěně přitom Fofanovi podsekl nohy. Nebylo zřejmé, zda zasáhl míč, rozhodčí se však rozhodl penaltu neodpískat.

„Dnes jsme potřebovali další místnost VAR, která by kontrolovala VAR zápasu,“ kritizoval Castro.

Neuznaný gól

Ve druhém poločase se do levého rohu trefil Sergej Milikovič-Savič a poslal tak al-Hilál do vedení. Srovnat skóre mohl v 73. minutě Cristiano Ronaldo, kterého ve vápně našel pěkným centrem Sadio Mané. Držitel pěti zlatých míčů byl ale podle videorozhodčích v těsném ofsajdu a branku neuznali.

„Nebudu rozebírat ofsajdy, které lajnový rozhodčí během zápasu včetně ronaldova gólu odpískal, protože jsou tu nové technologie, které vás nutí dávat pozor,“ uvedl Castro.

An-Nasr se dál snažil útočit, jeho naděje ale ukončil hlavička útočníka Mitroviče po rohovém kopu v 90. minutě. Jeden z útočících sice postrčil Ronalda, který spadl na zem, ale rozhodčí se k incidentu už nevraceli.

„Ronaldo byl postrčen, když Hilál vstřelil druhý gól. Copak se fotbal vyvinul do té míry, že se ve hře může strkat, do čeho se chce? Protože na arabském šampionátu se to dělo a teď se to děje znovu,“ říkal Castro.

V nastavení Mitrovič ještě navýšil na 3:0, když prostřelil gólmana Al Aqidiho mezi nohami. Od třetí minuty nastavení musel al-Hilál dohrávat v deseti, Ali Al Bulayhi viděl červenou kartu kvůli nesportovnímu chování. V 97. minutě an-Nasr ještě jednou rozvlnil síť, ale o snížení skóre ho opět připravil ofsajd. 

„Neměli bychom se tím nechat odradit. Budeme tlačit na pilu. Věci, které jsme v minulosti dokázali, zůstanou nedotčeny, i když jsme prohráli v zápase, který byl vyrovnaný až do 80. minuty, kdy jsme měli šanci vyrovnat,“ dodal trenér an-Nasru.

Al-Hilál vede Saudskou ligu s 41 body. Druhý an-Nasr ztrácí sedm bodů na první místo.

„Samozřejmě, že snížení rozdílu je náročné, ale liga stále pokračuje. An-Nasr bude pokračovat silně, protože máme možnosti se vrátit a pokračovat v dobré práci,“ uzavřel Castro.

Josef Beneda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme