Haaland s Fodenem zničili v městském derby šesti góly United. Oba hattrickem, Nor navíc přihrával

Fotbalisté Mancheteru City rozstříleli v 9. kole anglické ligy své městské rivaly z United 6:3. Hattrick přitom dokázali zaznamenat hned dva hráči Citizens - Nor Erling Haaland a Angličan Phil Foden. Na druhé straně korigoval skóre dvěma trefami francouzský útočník Anthony Martial a jednou se trefil také Brazilec Antony.

Manchester Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erling Haaland a Phil Foden

Erling Haaland a Phil Foden | Zdroj: Reuters

Svěřenci trenéra Pepa Guardioly rozhodli manchesterské derby již v prvním poločase. Skóre otevřel v osmé minutě Foden po zpětné přihrávce do pokutového území.

Norský fenomén boří střelecké rekordy. Útočník Haaland prožívá výjimečný vstup do sezony

Číst článek

Pak se Haaland nejprve prosadil hlavou po rohovém kopu a následně opět po spolupráci s Kevinem De Bruynem akrobaticky zakončil ve skluzu.

Těsně před koncem poločasu si Haaland připsal ještě asistenci u druhého Fodenova gólu. Anglický reprezentant zaznamenal 50. soutěžní branku v dresu „Citizens“.

Od začátku sezony 2020/21 inkasovali United v prvních poločasech čtyři góly již počtvrté, což je nejhorší bilance v lize.

Rekord Premier League

Po změně stran snížil Antony, v 64. minutě ale opět udeřil Haaland. Dvaadvacetiletý Nor se stal prvním hráčem Premier League, který dokázal vstřelit hattrick ve třech po sobě jdoucích domácích zápasech.

Nejmladším střelcem hattricku v městském derby rivalů z Manchesteru se ve dvaadvaceti letech stal Phil Foden, hned za devět minut ho však dostihl o dva měsíce mladší Erling Haaland.

Phil Foden is the first player to score a hat-trick in the Manchester derby since Erling Haaland, nine minutes earlier.

16:32 – 02. 10. 2022

14793 168233

V sezoně má na kontě po osmi odehraných zápasech už 14 branek a s náskokem vede tabulku střelců. Bodový účet ještě záhy navýšil asistencí na třetí Fodenovu trefu.

Cenu si rozdělí

V závěru zápasu zkorigoval skóre dvěma góly Martial, ale na třetím prohraném derby United v řadě to nic nezměnilo. V pořadí 187. manchesterské derby bylo gólově nejbohatší v historii.

Na dotaz reportéra Sky Sports, kdo si po zápase jako odměnu za hattrick v derby odnese domů míč, odpověděli Haaland s Fodenem, ze si cenu rozdělí.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:

Manchester City - Manchester United 6:3 (8., 44. a 73. Foden, 34., 37. a 64. Haaland - 84. a 90.+1 z pen. Martial, 56. Antony).

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme