VIDEO: Messimu vyšla premiéra v dresu Miami na jedničku, zápas rozhodl gólem z přímého kopu

Hvězdný argentinský fotbalista Lionel Messi se hned při očekávaném debutu za Inter Miami blýskl vítězným gólem. Šestatřicetiletý záložník rozhodl v nastaveném čase precizně provedeným přímým kopem o výhře 2:1 nad mexickým týmem Cruz Azul v severoamerickém Leagues Cupu.

Fort Lauderdale (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Messi po pouhých třech trénincích s novým týmem zasáhl do zápasu ve Fort Lauderdale jako náhradník.

Bezmála 21 000 diváků, a s nimi i osobnosti ze světa sportu a showbyznysu jako LeBron James, Serena Williamsová, Gloria Estefanová či Kim Kardashianová, se nástupu sedminásobného držitele Zlatého míče dočkali v 54. minutě, kdy přišel na hřiště společně s další novou akvizicí v týmu MLS a někdejším spoluhráčem z Barcelony Sergiem Busquetsem.

Jeho tým krátce poté ztratil vedení, ale Messi se stihl ocitnout v několika šancích, další sám vypracoval nápaditými přihrávkami a jeho velká chvíle přišla ve čtvrté nastavené minutě, kdy zakroutil přímý kop za faul na vlastní osobu do horního rohu branky.

Tým z Miami, jehož spolumajitelem je bývalý anglický fotbalista David Beckham, se Messiho zásluhou dočkal první výhry po šesti soutěžních zápasech. V MLS už Inter nedokázal vyhrát jedenáctkrát za sebou a ve Východní konferenci je na dně tabulky.

Messi se po odchodu z Paris St. Germain stal hráčem klubu z Fort Lauderdale v červnu. Podepsal smlouvu na dva a půl roku s opcí. Kapitán argentinských mistrů světa z loňského šampionátu v Kataru si ročně vydělá 50 až 60 milionů dolarů (1,3 miliardy korun).

Cena vstupenek na jeho debut se na černém trhu podle agentury AP pohybovala mezi 275 dolary (5800 korun) a 19 tisíci dolary (404 tisíc korun).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme