Dortmund je po výhře nad Eindhovenem ve čtvrtfinále Ligy mistrů, po penaltách slaví i Atlético

Fotbalisté Dortmundu v odvetě osmifinále Ligy mistrů zdolali doma 2:0 Eindhoven a v součtu s úvodní remízou 1:1 postoupili do čtvrtfinále. Skóre otevřel již ve 3. minutě Jadon Sancho, v závěru nastaveného času se trefil ještě Marco Reus. V druhém středečním zápase Atlético Madrid srovnalo proti Interu Milán manko z úvodního utkání a za stavu 2:1 pro domácí se došlo až k penaltovému rozstřelu, který zvládli lépe hráči španělského celku.

Praha (Aktualizováno: 23:45 13. 3. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Borussie Dortmund slaví postup do čtvrtfinále Ligy mistrů

Fotbalisté Borussie Dortmund slaví postup do čtvrtfinále Ligy mistrů | Zdroj: Reuters

Dortmund je ve vyřazovací části Ligy mistrů popáté z posledních šesti sezon, PSV si ji zahrál po osmi letech a marně usiloval o první postup do čtvrtfinále od ročníku 2006/07.

Dnes už si nemůžu dovolit říct to, co jsem běžně mohl v 90. letech, vzpomíná komentátor Bosák

Číst článek

Eindhoven před odvetou prohrál jediný z posledních 29 soutěžních zápasů, od prosince 1977 ale nevyhrál na hřišti německých týmů v soutěžích UEFA již 15 utkání za sebou.

Borussia měla ideální vstup do utkání. Sancho již ve třetí minutě vypálil před hranicí šestnáctky a míč se od tyče odrazil do Benítezovy branky. Malenovu dorážku pak gólman PSV zneškodnil. Hosté mohli brzy po přestávce vyrovnat, ale střídající Lozano trefil jen tyč. Ve druhém poločase byli aktivnější, domácí bránili těsný náskok.

Zkušený Reus po necelých dvou minutách na trávníku rozehrál přímý kop přesně a Füllkrug poslal míč do sítě. Videorozhodčí ovšem odhalil těsný ofsajd a gól neplatil. Eindhoven měl v závaru nastavení obrovskou šanci, kapitán De Jong ji však neproměnil. Když pak Reus běžel sám na brankáře, dočkala se Borussia pojistky na postup.

Liga mistrů zná zatím sedm čtvrtfinalistů. Páteční los se bude jistě týkat i Realu Madrid, Paris St. Germain, Bayernu Mnichov, Barcelony, Arsenalu a obhájců titulu Manchesteru City.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme