Saúdskoarabský al-Hilál chce Mbappého. PSG nabídl rekordních 300 milionů eur, s útočníkem nejednal

Saúdskoarabský fotbalový klub al-Hilál poslal Paris Saint-Germain rekordní nabídku ve výši 300 milionů eur (asi 7,25 miliardy korun) na přestup hvězdného útočníka Kyliana Mbappého. Informovala o tom agentura AP, podle které potvrdil kontakt sám pařížský velkoklub.

Rijád Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kylian Mbappé na tréninku PSG

Kylian Mbappé na tréninku PSG | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Pokud by Mbappé i klub souhlasili s přestupem, stal by se čtyřiadvacetiletý francouzský mistr světa nejdražším hráčem historie. Rekord dosud drží jeho brazilský spoluhráč Neymar, za něhož PSG v roce 2017 zaplatil 222 milionů eur.

Nejlepší střelec klubu na odchodu? Mbappé podle L'Équipe v Paris Saint-Germain neprodlouží smlouvu

Číst článek

O Mbappého odchodu se mluví od června, kdy vedení PSG oznámil, že neprodlouží končící smlouvu. Po sezoně 2023/24 by tak mohl odejít zdarma. Vedení týmu svou největší hvězdu vynechalo z nominace na předsezonní turné do Asie a přiživilo spekulace, že se ji pokusí před startem ročníku prodat.

Média dlouhodobě spekulují především o zájmu Realu Madrid, nyní se ale do hry vložil al-Hilál. Po zimním příchodu Cristiana Ronalda do an-Nasru zamířila do Saúdské Arábie za lukrativními kontrakty řada dalších hvězd včetně aktuálního držitele Zlatého míče Karima Benzemy. Argentinec Lionel Messi dal přednost severoamerické MLS a angažmá v Interu Miami.

Už v loňské sezoně rozvířil Mbappé vody přestupového trhu. Očekávalo se, že přestoupí do Realu Madrid, ale místo toho podepsal nový lukrativní kontrakt s PSG, která mu měla vynášet 40 milionů eur ročně s podpisovým bonusem 150 milionů. 

ČTK, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme