Chceme do toho dát všechno a urvat tři body, říká o utkání s Černou Horou obránce Suchý

České fotbalisty čeká v kvalifikaci o evropský šampionát souboj s Černou Horou. Utkání začne v Olomouci v pondělí ve 20.45. Domácí výběr bude chtít novému trenérovi Černohorců Miodragu Džudovićovi připravit další nepříjemnou vzpomínku.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Suchý na tréninku české reprezentace.

Marek Suchý na tréninku české reprezentace. | Foto: Štěpán Černý | Zdroj: FAČR

„Jsem rád, že jsem znovu v České republice, i když na ni nemám dobré vzpomínky. Především kvůli prohře před osmi lety. Chci říct, že když jsem nastoupil jako člen realizačního týmu a nyní jako trenér k reprezentaci, tak jsem zapomněl na svoji hráčskou kariéru. Je to totiž velmi důležité pro dobré vykonávání této profese. Doufám, že nyní budu úspěšnější,“ citoval Radiožurnál Miodraga Džudoviće, který povede tým Černé Hory podruhé ve své kariéře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zlepšit vstup do zápasu a nebát se bolesti. To je podle českého fotbalového reprezentanta Marka Suchého recept na úspěch v souboji s Černou Horou. Více si poslechněte v reportáži Tomáše Minarčíka

Na straně jeho týmu bude přece jen malá výhoda. Obránce Vladimir Jovovič je totiž hráčem Jablonce a české reprezentanty dobře zná.

Český trenér Jaroslav Šilhavý to ale nepovažuje za nic zásadního. „Stejně jako jeho známe další. Věřím, že to bude Doležal, který se bude smát potom v Jablonci a ne opačně,“ vysvětlil.

Reprezentaci před duelem s Černou Horou doplnil brankář Kolář ze Slavie, nahradil zraněného Pavlenku

Číst článek

Zmíněný český reprezentant Martin Doležal je v Jablonci spoluhráčem pondělního soupeře Vladimira Jovoviče.

Pokud chce český tým zopakovat výhru nad Bulharskem, musí se podle obránce Marka Suchého hlavně vyvarovat špatného vstupu do zápasu. „Pro nás ten úkol zní stejně. Hned od první vteřiny mít koncentraci na nejvyšší úrovni a potvrdit to na hřišti,“ řekl Suchý.

Jasný je podle Marka Suchého i další předpoklad úspěchu. „Víme, že bez toho, aniž by nás to bolelo tak, jak jsme to předvedli v pátek – někteří kluci měli křeče – to nepůjde. Chceme do toho dát všechno a tři body urvat,“ věří Suchý, že bez bolesti nebude vítězství.

Server iROZHLAS.cz přinese ze zápasu, který začíná v Olomouci ve 20.45, online reportáž.

Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme