Fotbalista Jakub Brabec zůstává v Plzni, vicemistři stopera získali na tři roky

Reprezentační obránce Jakub Brabec podepsal s fotbalovou Plzní tříletou smlouvu. Viktoria se na šestadvacetiletého stopera rozhodla uplatnit opci. Klub o tom informoval na svém webu. Sparťanský odchovanec přišel na západ Čech v únoru z belgického Genku na půlroční hostování.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Brabec se definitivně stal hráčem Plzně

Jakub Brabec se definitivně stal hráčem Plzně | Zdroj: Reuters

„Jakub Brabec od začátku svého působení v Plzni prokazoval velkou sportovní kvalitu a zároveň velmi dobrý přístup a charakter, ihned zapadl do kabiny a byl pro nás posilou. Jsme rádi, že jsme mohli uplatnit opci a Jakub zůstane v našem kádru i pro nadcházející sezony,“ řekl na klubovém webu generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Žertíky, objetí a potlesk novinářů. Tiskovou konferenci končícího Bakoše narušil Pavel Horváth

Číst článek

„Jakub nás svými výkony i přístupem určitě přesvědčil o tom, že může být v následujícím období platnou součástí hráčského kádru Viktorky,“ doplnil trenér Pavel Vrba.

V roce 2016 Brabec přestoupil z Letné do Belgie. V srpnu minulého roku odešel na hostování do tureckého Rizesporu, v lednu ale přišel o pevné místo v sestavě poté, co klub přivedl dva obránce z portugalské ligy. V Turecku se dohodl na ukončení hostování a zamířil do Plzně.

Čtrnáctinásobný reprezentant nechybí v nominaci trenéra Jaroslava Šilhavého na červnové domácí kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy 2020 proti Bulharsku a Černé Hoře.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme