Fotbalisté Teplic díky penaltě remizovali s Jabloncem. Dukla porazila Zlín 1:0

Fotbalisté Teplic remizovali ve 3. kole první ligy s Jabloncem 1:1. Pražská Dukla porazila Zlín 1:0. Remízou 1:1 skončilo i utkání Karviné s Mladou Boleslaví a Sparty s Libercem.

(Aktualizováno: 19:57 13. 8. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonecký Lukáš Masopust v utkání proti Teplicím

Jablonecký Lukáš Masopust v utkání proti Teplicím | Zdroj: ČTK

Fotbalisté Sparty hráli v Liberci 1:1 a po remíze s Bohemians v úvodu soutěže už podruhé ztratili body. Letenští na severu Čech vedli od 27. minuty po trefě Martina Frýdka, na startu druhé půle hráli po vyloučení domácích Ondřeje Kúdely a Milana Kerbra v rozmezí tří minut s výhodou dvou hráčů v poli, ale v dvojnásobné přesilovce absolutně selhali. V 63. minutě srovnal Radim Breite a poté ještě dostal červenou kartu i hostující Eldar Čivič.

Liberec začal aktivněji, ale z dobrého úvodu vedení nevytěžil. Malinský v páté minutě sám před brankou špatně trefil míč a pak pálil Ševčík mimo. Nad Libercem se v úvodu přehnal silný liják, přesto se hrálo v tempu.

V 54. minutě se Liberci snaha o vyrovnání velmi zkomplikovala. Ševčík dostal žlutou kartu za faul na Ben Chaima, vzápětí rozhodčí Zelinka k údivu domácích zřejmě za protesty podruhé v zápase napomenul i Kúdelu a Slovan musel po vyloučení do deseti.

Za tři minuty bylo se Severočechy ještě hůř. Kerbr, který rovněž dostal žlutou kartu za protesty, zastavil v úniku Biabianyho a Zelinka poslal po dalším karetním napomínání domácí do devíti. Slovan si tak vyzkoušel to, co v Liberci v úvodním kole zažil Zlín, který po vyloučení a zranění dalšího hráče musel rovněž dohrávat v devíti.

Severočeši se v dvojnásobném oslabení vzepjali k heroickému výkonu a nečekaně srovnali. V 63. minutě hostující brankář Koubek jen vyrazil Potočného ránu z přímého kopu a dobíhající Breite doklepl míč do sítě.

Sparťanský trenér Stramaccioni následně poslal na trávník čerstvého Rosického a v 69. minutě mohli hosté opět vést, když si Mikula málem vstřelil vlastní gól.

Jinak ale Pražané dvojnásobnou přesilovku absolutně nezvládli a jejich zmar vyvrcholil v 71. minutě, kdy Čivič stáhl k zemi unikajícího Coufala a i Sparta šla do oslabení. Vzápětí nebezpečně pálil Breite, na druhé straně si pak málem dal vlastní branku Ševčík. Poté sudí neuznali hostům gól kvůli chybně odmávanému předchozímu ofsajdu a Liberec už remízu udržel. Slovan doma se Spartou neprohrál v lize pošesté za sebou.

Fotbalisté Dukly získali premiérové body v sezoně a opustili poslední místo tabulky. Naopak „Ševci“ venku i podruhé v novém ročníku prohráli 0:1. Zápas na Julisce rozhodl ve 24. minutě z přímého kopu Ondřej Kušnír.

Jedinou větší šanci si v úvodní dvacetiminutovce vypracoval Zlín. Po přihrávce Holzera dostal v šestnáctce hodně prostoru Diop, který však po otočce netrefil branku. Ve 24. minutě domácím pomohla k vedoucímu gólu standardní situace. K přímému kopu se postavil krajní obránce Kušnír a míč poslal přes zeď za brankáře Dostála.

Zlínští se snažili odpovědět, ale obrana Dukly, která v prvních dvou kolech v Plzni a Teplicích dohromady inkasovala sedm gólů, fungovala téměř bezchybně. Až těsně před pauzou z rohu hlavičkoval osamocený Diop vysoko nad břevno.

Hosté se v 54. minutě sice poprvé trefili mezi tři tyče, ale Holzerovu ránu gólman Rada vytáhl na roh. Jinak pokračoval nezáživný fotbal bez velkých šancí na obou stranách. Zlín ve zbytku poločasu častěji držel míč a marně obléhal pokutové území Dukly. Asi největší možnost na vyrovnání nevyužil střídající Džafič, jenž z přímého kopu v dobré vzdálenosti netrefil branku.

Dejvický tým v závěru zahodil několik solidních protiútoků, ale nejtěsnější náskok udržel a Fastav v nejvyšší soutěži zdolal potřetí za sebou výsledkem 1:0.

Fotbalisté Mladé Boleslavi se ani ve třetím kole nejvyšší soutěže nedočkali výhry. Přestože v Karviné po gólu Lukáše Magery ještě do závěru vedli, vítězství jim čtyři minuty před koncem sebral Jan Moravec. Středočeši získali první bod v sezoně, přesto v lize už pět zápasů čekají na tříbodový zápis. Karviná s Mladou Boleslaví od loňského postupu ani do třetice neprohrála.

Už kvůli dvěma prohrám v domácím prostředí se Mladá Boleslav v Karviné do soupeře pustila bez rozpaků a aktivně. Středočeši rychle zatlačili domácí před vápno, ale výraznou územní převahu nedokázali vyšperkovat finální přihrávkou do čisté šance. To se povedlo až po půlhodině Pauschekovi, který se protáhl podél pravé lajny a Klobásovu hlavičku po jeho přesném centru reflexivně zneškodnil brankář Berkovec.

Karvinští postupně otupili břity boleslavské převahy a ještě v první půli i zahrozili, ale Štěpanovskému rána z patnácti metrů moc nevyšla a o metr minula tyč.

Kouč Uhrin hned zkraje druhé půle ještě více posílil ofenzívu příchodem Komličenka a hosté znovu ovládli dění na trávníku. První šanci Magery ještě v 55. minutě Berkovec zlikvidoval, ale o čtyři minuty poté si mladoboleslavský dlouhán ve vápně zasekl obránce a pravačkou technicky už Berkovce obstřelil.

Ještě jednou si to tváří v tváři Magera s Berkovcem rozdali v 65. minutě, ale karvinský gólman proti Magerově otočce vytáhl pohotový zákrok. I díky Berkovcovi zůstávali domácí ve hře a Panák málem hostující náskok v 71. minutě vymazal dělovkou zpoza šestnáctky, kterou Vejmola s problémy vyrazil.

Domácí v závěru zmobilizovali síly a nakonec ukradli Středočechům výhru díky Moravcovi, který po brejku usměrnil do sítě levačkou přihrávku střídajícího Ramireze. „Myslím, že jsme si remízu zasloužili. Musím pochválit mužstvo, že po obdrženém gólu nerezignovalo. Vytvořilo si tlak a šance a povedlo se vyrovnat,“ řekl karvinský trenér Jozef Weber.

„Jablonec je kvalitní tým a po průběhu hry je remíza spravedlivá. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat z pokutového kopu. Po třech kolech sice nemůžeme být zcela spokojeni, jsou věci, které musíme zlepšit, ale nejsme ani zklamáni," řekl trenér Teplic Daniel Šmejkal.

V sestavě Jablonce už nastoupila nová posila ze Slavie Tecl, který byl na pravé straně hodně aktivní a vytvářel šance pro spoluhráče. Po jedné z nich málem zaskočil Hanousek domácího gólmana Grigara lobovanou hlavičkou z hranice vápna, ale těsně minul. Doležal zase hlavičkoval jen do brankářovy náruče.

Varováním byla šance Zeleného po narážečce, kterou ještě Grigar chytil. Ale deset minut před koncem dostal Mihálik dostatek prostoru k individuálnímu průniku, navedl si míč na střelu a umístěnou ranou k tyči zařídil Jablonci vedení.

Při snaze Červenky o uvolnění ve vápně ho stáhl Hübschman a sudí Příhoda nařídil pokutový kop. Ten tvrdou ranou do středu branky proměnil Fillo a zařídil dělbu bodů.

Výhru nakonec mohl slavit Jablonec, ale Mehanovičova technická střela skončila jen na břevně. „Mihálik nejprve krásnou střelou k tyči otevřel skóre, bohužel jsme potom dostali branku z pokutového kopu. Faul to asi byl, není co řešit. Chtěli jsme tři body, měli jsme k nim nakročeno, ale hráli jsme proti těžkému soupeři, který chce do evropských pohárů, a výsledek 1:1 je zasloužený,“ řekl kouč Jablonce Zdeněk Klucký.

1. fotbalová liga | 3. kolo
 TýmZVRPSkóreB
1.FC Viktoria Plzeň33006:09
2.SK Slavia Praha32103:07
3.SK Sigma Olomouc32014:36
4.1.FC Slovácko31206:35
5.AC Sparta Praha31203:25
6.Bohemians Praha 190531203:25
7.MFK Karviná31114:34
8.FK Teplice31114:34
9.FC Slovan Liberec31113:34
10.FC Baník Ostrava31115:64
11.FC Fastav Zlín31022:33
12.FK Dukla Praha31022:73
13.FK Jablonec30212:32
14.FK Mladá Boleslav30122:41
15.FC Zbrojovka Brno30122:51
16.FC Vysočina Jihlava30120:41

3. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - FK Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 85. Fillo z pen. - 80. Mihálik. Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Vlasjuk. ŽK: Hübschman (Jablonec). Diváci: 4315

MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branky: 86. Moravec - 59. Magera. Rozhodčí: Královec - Dobrovolný, Antoníček. ŽK: Šisler - Takács, Čmovš, Matějovský. Diváci: 4025

MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branky: 86. Moravec - 59. Magera. Rozhodčí: Královec - Dobrovolný, Antoníček. ŽK: Šisler - Takács, Čmovš, Matějovský. Diváci: 4025

Slovan Liberec - Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky: 63. Breite - 27. M. Frýdek. Rozhodčí: Zelinka - Hrabovský, Vlček. ŽK: Kúdela, Ševčík, Kerbr, Coufal - Sáček, Mandjeck, Ben Chaim, Čivič, Rosický. ČK: 54. Kúdela, 57. Kerbr - 71. Čivič. Diváci: 9800

nis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme