Trenér Šilhavý zůstává u fotbalové reprezentace. Tým povede minimálně do konce kvalifikace o Euro

Jaroslav Šilhavý zůstává trenérem české fotbalové reprezentace. Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR ho na úterním mimořádném zasedání v Praze, které po čtvrteční porážce 0:3 v Albánii v evropské kvalifikaci svolal předseda FAČR Petr Fousek, ponechal ve funkci na závěrečné dva listopadové zápasy skupiny v Polsku a s Moldavskem. Vedení asociace o tom informovalo na tiskové konferenci.

Praha (Aktualizováno: 15:48 17. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý

Jaroslav Šilhavý | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

FAČR zároveň upravila smlouvy trenéra a členů realizačního týmu, kontrakt nově platí do 30. listopadu s možností oboustranné opce. Předchozí smlouvu měl Šilhavý do konce kvalifikačního cyklu s automatickou opcí na závěrečný turnaj v případě postupu.

Když výbor rozhodne, tak odejdu, komentoval trenér Šilhavý setrvání u reprezentace. Souček za ním stojí

Číst článek

Trenérova pozice byla v ohrožení poté, co národní mužstvo ve čtvrtek vysoko prohrálo v Albánii a Fousek hned po utkání svolal mimořádné jednání výkonného výboru.

Fotbalová „vláda“ zvažovala více variant včetně okamžité výměny Šilhavého, nakonec ale jednašedesátiletého kouče podržela na listopadové duely. Český tým je i díky ostatním výsledkům blízko k postupu, k účasti na šampionátu v příštím roce v Německu mu stačí doma porazit Moldavsko.

Čtyřhodinové jednání

Výkonný výbor jednal zhruba čtyři hodiny a podle Fouska rozhodl drtivou většinou. „Výkonný výbor zavrhl okamžitou výměnu trenéra a celého realizačního týmu, zejména s přihlédnutím k velmi napjaté časové ose, kdy už 27. října je nutné oznámit širší nominaci a 13. listopadu začne sraz reprezentace,“ uvedl Fousek.

„Stejně tak zamítl improvizovaná nebo částečná řešení, zejména využití trenérů či asistentů pod smlouvou v klubech. Výkonný výbor zavrhl i možnost využití jiných trenérů FAČR od dalších reprezentačních kategorií, stejně jako variantu zahraničního trenéra,“ doplnil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme