Fotbalisty do 21 let čeká v kvalifikaci Dánsko. ‚Dominují v kombinační hře,‘ říká trenér Suchopárek

Po pátečním nerozhodném výsledku 1:1 s Walesem čeká českou fotbalovou reprezentaci do 21 let utkání s Dánskem. Zápas evropské kvalifikace začne v osmnáct hodin. Radiožurnál Sport i Radiožurnál o něm budou pravidelně informovat. Trenér Jan Suchopárek před zápasem označil za největší hvězdu soupeřova týmu brankáře Filipa Jorgensena.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Jan Suchopárek s hráči

Trenér Jan Suchopárek s hráči | Foto: Pavel Paprskář | Zdroj: ČTK

„Pravidelně chytá za Villareal, takže si myslím, že určitě nastoupí. Působí dobře i organizačně a je to nejdůležitější hráč celého týmu,“ řekl trenér Jan Suchopárek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Jana Suchopárka a kapitána Václava Sejka před utkáním s Dánskem

Dánové mají po dvou zápasech na kontě 4 vstřelené góly. To svědčí i o jejich ofenzivní síle. „Mají i nebezpečné hráče do útočné fáze. Hlavně Christian Rasmussen, který umí mužstvo i hodně vyhecovat,“ doplnil Suchopárek.

Odreagování od fotbalu

Vyhecovaní ale budou i hráči české reprezentace. Aby zapomněli na páteční nešťastný konec utkání s Walesem, kdy vyrovnávací gól inkasovali až v šesté minutě nastavení, vyrazili na na zápas České Budějovice - Třinec v hokejové extralize. To ale netušili, že utkání skončí po základní hrací době 1:1. Přesně stejně jako duel jejich fotbalové kvalifikace. 

„Chtěli jsme jít na hokej s tím, že trošku vypustíme z toho fotbalového světa. Pomohlo nám to v tom, že jsme byli zase spolu a mohli probírat i něco jiného,“ řekl s úsměvem kapitán reprezentace Václav Sejk.

Po návratu do hotelu v Hluboké nad Vltavou čeští fotbalisté zase přepnuli hlavy do fotbalového módu. Jan Suchopárek označil Dány za silnější tým, než jakým je v této věkové kategorii Wales.

Síla v kombinaci

„Co se týče individuality a techniky, tak jsou jednoznačně dál. Je to tým, který v zápasech dominuje v kombinační hře. Mají vysoké držení míče a hrají na krátké přihrávky. Snaží se stáhnout pozornost, než dají kolmou přihrávku nebo křižný míč,“ popsal.

A právě na to si čeští mladíci budou muset dát největší pozor. Zápas na Střeleckém ostrově začne v 18 hodin, Radiožurnál i Radiožurnál Sport o něm budou informovat ve zpravodajských vstupech.

Kamil Jáša, lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme