Plzeň na Slovácku vybojovala bod s obměněnou sestavou. ‚Už meleme z posledního,‘ přiznává Koubek

Fotbalisté Plzně ve 29. ligovém kole remizovali na hřišti Slovácka 1:1. Po čtvrtečním utkání Konferenční ligy ve Florencii, které Fiorentina rozhodla ve svůj prospěch až v prodloužení, poslal trenér Koubek do zápasu téměř kompletně obměněnou sestavu.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Milan Petržela ze Slovácka a Cheick Souaré z Plzně

Fotbalisté Milan Petržela ze Slovácka a Cheick Souaré z Plzně | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: Profimedia

„Trenér tentokrát protočil sestavu o trochu více a na začátku to bylo znát. Dá se říct, že jsme v tomhle složení hráli poprvé. Není jednoduché, když se na hřišti sejde deset nových lidí, ale jsme spolu furt a máme skvělou partu. Zase takový problém to nebyl,“ říká plzeňský obránce Milan Havel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž z Uherského Hradiště, kde fotbalisté Plzeň uhráli bod s domácím Slováckem

Trenér Západočechů Miroslav Koubek udělal v základní sestavě v porovnání s předchozím duelem v italské Florencii hned osm změn. Důvodem je nabitý zápasový program, už ve středu totiž jeho svěřence čeká semifinále domácího poháru proti Zlínu.

„Už meleme z posledního, co si budeme povídat. Počítal jsem to, a pokud bychom vše zvládli tak, jak chceme zvládnout, tak odehrajeme 57 zápasů. To jiná mužstva odehrají tak za dva roky, pokud tedy nehrají evropské poháry,“ říká zkušený trenér.

Slovácko se díky získanému bodu za remízu udrželo v tabulce na šesté příčce, která jako poslední zaručuje účast v nadstavbové skupině o titul.

Svědík po sezoně skončí na lavičce fotbalového Slovácka, požádal o předčasné rozvázání smlouvy

Číst článek

„Pokud máme být na sedmém místě, tak to prostě tak bude a budeme hrát ze sedmého místa. Jestli se máme dostat do pohárů, tak se do nich dostaneme,“ pokračuje trenér týmu z Uherského Hradiště Martin Svědík.

Jestli bude Slovácko hrát v nadstavbové části ve skupině o titul nebo ve skupině o umístění, se rozhodne v závěrečném kole základní části, ve kterém čeká svěřence Martina Svědíka zápas v Českých Budějovicích.

„My určitě nemůžeme spekulovat. Půjdeme vyhrát a sezona bude pokračovat i tak. Tu šestku už jsme si mohli uhrát dávno, ale našimi špatnými výsledky jsme se dostali do takové situace. Uvidíme, kam nás to posune,“ dodává kapitán Slovácka Daníček.

Tomáš Perutka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme