Jedno angažmá v Austrálii, druhé v Kambodže. Keisuke Honda bude zároveň hrát i trénovat

Bývalý záložník AC Milán Keisuke Honda bude trénovat reprezentaci Kambodže. Dvaatřicetiletý japonský fotbalista přijal exotické angažmá s tím, že nebude dostávat žádný plat.

Phnompenh/Kambodža Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Keisuke Honda bude v následujících letech hráčem i trenérem, navíc na dvou různých kontinentech

Keisuke Honda bude v následujících letech hráčem i trenérem, navíc na dvou různých kontinentech | Foto: Samrang Pring | Zdroj: Reuters

Trénování týmu, který figuruje až na 166. místě žebříčku FIFA, bude kombinovat s působením v australské lize v dresu Melbourne Victory, s nímž tento týden podepsal smlouvu.

Messi, Ronaldo nebo Salah. UEFA zveřejnila nominace na nejlepší hráče uplynulého ročníku Ligy mistrů

Číst článek

„Rád bych pomohl kambodžskému týmu, aby si vybudoval svůj herní styl a stal se vyslancem své země ve světě," citovala Hondu agentura Reuters.

Se svěřenci bude v kontaktu jednou týdně prostřednictvím videokonference. Jak často bude mužstvo sám koučovat, neuvedl.

Po mistrovství světa v Rusku ukončil Honda reprezentační kariéru, během níž sehrál za Japonsko 98 zápasů a dal 37 gólů. V uplynulé sezoně hrál v Mexiku za Pachucu, předtím působil v AC Milán, CSKA Moskva a nizozemském Venlu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme