Viktoria Plzeň nadále posiluje, po obránci Tijanim přichází pardubický univerzál Cadu

Již sedmou letní posilou fotbalistů Plzně se stal brazilský záložník Cadu, který přestoupil z Pardubic. S ligovým mistrem podepsal tříletou smlouvu. Opačným směrem putuje středopolař Michal Hlavatý, který se vrací do Pardubic po jednom roce a v klubu podepsal čtyřletý kontrakt.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilský záložník Cadu v dresu Pardubic

Brazilský záložník Cadu v dresu Pardubic | Zdroj: Profimedia

Cadu přišel do východočeského celku v roce 2020 a pomohl mu k postupu do první ligy. V nejvyšší soutěži dosud odehrál 60 zápasů a dal 11 gólů. V minulé sezoně byl s 10 asistencemi druhým nejlepším nahrávačem první ligy.

Do české fotbalové ligy se vrací Kozák, útočník s reprezentačními zkušenostmi posílil Slovácko

Číst článek

„Jde o velmi zajímavého hráče, který byl v minulé sezoně i velmi produktivní. Hrát může jak na kraji zálohy, tak i na beku,“ uvedl plzeňský kouč Michal Bílek na klubovém webu.

Cadu se po návratu z dovolené v Brazílii zapojí do přípravy svého nového týmu v pondělí.

„Chci ze sebe vydat to nejlepší a pomoci klubu k velkým úspěchům, rozhodně chci být šampion. Jsou tu velice dobří hráči,“ řekl čtyřiadvacetiletý hráč.

Plzeň před novou sezonou získala také další záložníky Kristiho Qoseho a Václava Pilaře, útočníka Jana Klimenta, brankáře Martina Jedličku či obránce Filipa Čiháka a Mohameda Tijaniho.

Právě Tijaniho získala Plzeň z konkurenční Slavie, kde se beninský stoper během posledních dvou a půl let nedokázal prosadit. Svých 24 ligových startů si tak připsal na hostováních v Liberci a Teplicích. Podle generálního ředitele klubu Adolfa Šádka pomůže týmu svými fyzickými předpoklady i klidu na rozehrávce.

Chceme mít na všech postech velkou konkurenci a být co nejlépe nachystáni na start sezony, ve které nás již za měsíc čeká 2. předkolo Ligy mistrů," vysvětlil Šádek vysokou aktivitu Plzně na přestupovém trhu.

Do Pardubic míří záložník Michal Hlavatý, který na východě Čech v minulosti už hostoval. Loňskou sezonu strávil v Mladé Boleslavi, za kterou dal v 25 zápasech čtyři góly. Celkem má v nejvyšší soutěži odehráno 50 utkání, v nichž skóroval pětkrát.

ČTK, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme