Sparta je po porážce v Olomouci na jaře stále bez bodu, nový kouč Kotal ale chválil nasazení

Druhý zápas, druhá porážka bez vstřeleného gólu. Fotbalová Sparta zažívá hodně nepovedený vstup do jarní fáze Fortuna ligy. V nedělním 22. kole na hřišti Olomouce nepomohl pražskému klubu ani nový kouč Václav Kotal, který převzal tým minulý týden po odvolaném Václavu Jílkovi.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kotal

Václav Kotal | Zdroj: Profimedia

„Bojujte za Spartu,“ volali příznivci Sparty po utkání v Olomouci. Jejich tým prohrál, nový sparťanský trenér Václav Kotal mu ale nedostatek bojovnosti nevyčítal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta je po porážce v Olomouci na jaře stále bez bodu, nový kouč Kotal ale chválil nasazení

„Co se týče nasazení, nedá se klukům nic vytknout. To je pro nás podstatné. Po čtyřech porážkách nálada nebyla dobrá. Chtěli jsme tu za každou cenu bodovat, bohužel se nám to nepovedlo,“ říkal Kotal, který proti Olomouci vedl svůj tým poprvé od nástupu do funkce. Jak sám řekl, už s něčím podobným nepočítal.

„Bohužel se situace vyvinula tak, že jsem byl vedením Sparty požádán. Vzhledem k tomu, že jsem tam hrál a několikrát trénoval, tak jsem to odmítnout nemohl,“ řekl Kotal.

Ani výměna trenéra nepomohla. Sparta prohrála i druhý jarní zápas, o výhře Olomouce rozhodl Chytil

Číst článek

Pomoci zvednout Spartu měla podle Kotala i inspirace u Dortmundu. „Nechci to ani říkat. Během přípravy jsem ukazoval zápas Dortmundu a říkal jsem: ‚Hoši, góly ze standardních situací padají v situacích, kdy necháte míč propadnout.‘ Bohužel jsme to stejně odnesli,“ narážel Kotal na vítězný olomoucký gól, který vstřelil Mojmír Chytil právě po rohovém kopu.

Do budoucnosti se nový sparťanský kouč nedívá a chce postupovat po krocích. „Žádné představy nemám. Hodnotím hru, jaká je, protože každé utkání je jiné. Tady to bylo o tom, že obě mužstva chtěla hrát, čili tam byl prostor. O to víc mě mrzí, že jsme to nedokázali využít,“ litoval několika zahozených šancí Kotal.

Napravit nepříznivý vstup do jarní části sezony může Sparta v sobotu v souboji se Zlínem. V neděli 8. března pak pojede do Edenu, kde ji čeká derby proti Slavii.

Tomáš Minarčík, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme