Policista mířil na fotbalové fanoušky zbraní. ‚Žádný konflikt se přitom neodehrál,‘ tvrdí mluvčí Teplic

Fotbalový zápas 19. kola nejvyšší soutěže mezi Spartou a Teplicemi měl hořkou dohru. Na fotografii byl zachycen příslušník Policie České republiky volně manipulující se zbraní. Policie ve svém prohlášení označila zbraň za „vrhač míčků“, která pomohla k deeskalaci konfliktu na tribunách. Tiskový mluvčí a ředitel komunikace teplického klubu Martin Kovařík pro server iROZHLAS.cz řekl, že se však žádné potyčky na stadionu neodehrávaly.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Inkriminovaný moment mezi Policí ČR a fanoušky po skončeném utkání nejvyšší fotbalové soutěže mezi pražskou Spartou a Teplicemi

Inkriminovaný moment mezi Policí ČR a fanoušky po skončeném utkání nejvyšší fotbalové soutěže mezi pražskou Spartou a Teplicemi | Foto: Kryštof Rund @KrystofRund | Zdroj: Twitter, iROZHLAS.cz

Policie v prohlášení na sociální síti X situaci vysvětluje tím, že na tribunách stadionu na pražské Letné se schylovalo ke konfliktu, který policisté svou přítomností rozehnali. Policista v ruce drží nikoliv střelnou zbraň, ale takzvaný „vrhač míčků“, který použít nemuseli.

V rozhovoru pro server iROZHLAS.cz se ředitel marketingu, komunikace a tiskový mluvčí Teplic Martin Kovařík proti tomuto tvrzení ohrazuje. Podle něj se při zápase k žádnému konfliktu neschylovalo.

Máte podrobnější informace, co se po nedělním zápase dělo? Dostal jste zprávu přímo od Policie ČR?
Informace mám pouze od našich fanoušků, kteří byli v sektoru přítomni. Jsou to běžní fanoušci, se kterými jsem v kontaktu. Co mi říkali, tak tam probíhalo hecování a pořvávání od fanoušků Sparty z jejich ochozů, ale nic, co by se vymykalo běžným mezím.

Na sparťanský stadion v Praze na Letné dorazila spousta fanoušků Teplic. Přijali jste nějaká speciální opatření, ať už váš klub, nebo v komunikaci se Spartou?
Nic speciálního jsme nechystali. Probíhal kontakt mezi SLO (Supporter Liaison Officer) obou klubů. Ten je vždy přítomen přímo v sektoru, takže ti komunikovali mezi sebou o počtu a dalších věcech.

Byl nedělní zápas označeni Policií ČR za rizikový?
Mám pocit, že nebyl. To je spíše otázka na Spartu, v komunikací s policií je vždy domácí klub. To se řeší na poradách před ligou. To je i u nás, když sem přijede soupeř. V komunikací s policií jsem osobně nebyl.

Zaznamenal jste v nynějším kalendářním roce problém s fanoušky jak Teplic, tak s těmi hostujícími na stadionu Na Stínadlech?
Nic významného. Samozřejmě, někdy se stane, že na hřiště přiletí kelímek, když se hra zdržuje na jedné či druhé straně. Poté máme zkušenosti s drobnou pyrotechnikou, ale nic významného, co by mělo vést k nepokojům nebo potyčkám mezi jednotlivými tábory. To se nedělo, neděje a ani v neděli se nedělo.

Ředitel komunikace pražské Sparty Ondřej Kasík se pro server iROZHLAS.cz vyjádřil v textové zprávě. „K tématu ještě nemáme veškeré potřebné informace a nutné podklady a vyjádření zúčastněných stran,“ dodal Kasík.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme