O postu reprezentačního trenéra se rozhodne až v lednu. Úterní jednání FAČR zrušil kvůli omluvenkám

V úterý se na mimořádném jednání měl sejít výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR), který měl vybrat nového trenéra reprezentace. Podle médií by jím měl být šedesátiletý Ivan Hašek, který už coby prozatímní kouč vedl český národní tým v pěti zápasech v roce 2009, kdy byl zároveň svazovým šéfem. Jednání FAČR nakonec v pondělí večer kvůli velkému množství omluvenek členů zrušil.

Praha (Aktualizováno: 22:31 11. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Fousek

Petr Fousek | Foto: Karolína Němcová | Zdroj: Český rozhlas

Předseda Fotbalové asociace České republiky Petr Fousek minulý čtvrtek po řádném jednání výkonného výboru uvedl, že rozhodnutí ohledně nového trenéra by mohlo padnout už v tomto týdnu. Dlouholetý funkcionář prohlásil, že proces výběru kouče se neustále posouvá dopředu. Znovu ale odmítl komentovat jména kandidátů a jejich počet.

FAČR vybírá trenéra poté, co se navzdory postupu na mistrovství Evropy v příštím roce do Německa rozhodl po kvalifikaci skončit Jaroslav Šilhavý. Smlouva mu oficiálně vypršela 30. listopadu.

Výběrem nového kouče byla v listopadu den po posledním utkání kvalifikace s Moldavskem v Olomouci pověřena pětičlenná pracovní skupina, v níž jsou předseda Fousek, místopředsedové Jiří Šidliák a Jan Richter, člen výkonného výboru a šéf prvoligové Viktorie Plzeň Adolf Šádek a nový technický ředitel asociace Erich Brabec. Vedení FAČR konzultuje trenérskou otázku i se svým poradním orgánem, Sportovní radou.

Nejistá role manažera

Manažerem národního mužstva by podle médií mohl být někdejší reprezentační kapitán Pavel Nedvěd. Jako o dalším uchazeči o trenérský post se spekuluje o Vítězslavu Lavičkovi. Sázkové kanceláře dříve označily za největší favority kouče Slovácka Martina Svědíka a Plzně Miroslava Koubka.

Česká reprezentace se na Euru, které se uskuteční od 14. června do 14. července, utká ve skupině s Portugalskem, Tureckem a vítězem březnového play off C, jímž bude Gruzie, Lucembursko, Řecko, nebo Kazachstán.

V úterý 12. prosince se o podobě nového realizačního týmu nakonec nerozhodne, protože bylo mimořádné jednání v pondělí večer kvůli velkému počtu absencí ze zdravotních důvodů odloženo. Zasedání se uskuteční až na začátku ledna, oznámil tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme