Devět gólů od Mladé Boleslavi a konec. Zlín odvolal trenéra Vrbu, vedení hledá nástupce

U fotbalistů Zlína po necelém roce skončil trenér Pavel Vrba. Klub o tom informoval na svém webu, s tím, že složení nového trenérského týmu oznámí v dalších dnech. Devětapadesátiletý bývalý reprezentační kouč byl odvolán po sobotním debaklu 5:9 s Mladou Boleslaví. „Ševci“ nevyhráli v lize šestkrát za sebou a jsou na posledním místě tabulky.

Zlín (Aktualizováno: 19:06 23. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Zlína Pavel Vrba během utkání proti Mladé Boleslavi

Trenér Zlína Pavel Vrba během utkání proti Mladé Boleslavi | Foto: Luděk Ovesný, Mladá fronta, Lidové noviny, Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Vrba je třetím odvolaným hlavním koučem v aktuální sezoně nejvyšší soutěže. Před měsícem skončili ve stejný den královéhradecký Jozef Weber, kterého nahradil Václav Kotal, a karvinský Tomáš Hejdušek. Slezský klub následně převzal staronový trenér Jozef Jarábek.

„Vedení klubu tímto děkuje Pavlu Vrbovi za odvedenou práci pro zlínský fotbal a v dalším angažmá mu přeje jenom to nejlepší,“ uvedl viceprezident zlínského klubu Zdeněk Grygera v krátkém prohlášení.

Zlín jmenoval Vrbu hlavním koučem na konci loňského listopadu, kdy byl tým na předposlední příčce prvoligové tabulky. Zkušený kouč dovedl moravský celek přes baráž proti druholigovému Vyškovu k záchraně, vstup do nové sezony se mu ale nevydařil. V úvodních dvanácti kolech vyhrál jen jednou a se šesti body ztrácí dva na předposlední Jablonec.

V posledních pěti zápasech navíc Zlín inkasoval 22 branek a se 34 obdrženými góly má jasně nejhorší defenzivu v soutěži. V sobotní přestřelce proti Mladé Boleslavi utrpěl historickou porážku v nejgólovějším zápase samostatné české ligy.

Jeden z nejúspěšnějších českých trenérů podruhé za sebou skončil ve funkci po necelém roce. Před příchodem do Zlína vydržel v Baníku Ostrava pouze tři a půl měsíce. Předtím vedl pražskou Spartu, ruskou Machačkalu a mezi lety 2014 až 2016 českou reprezentaci.

Největší úspěchy slavil Vrba během dvou angažmá v Plzni, se kterou získal v letech 2011, 2013 a 2018 tři ligové tituly a dovedl ji do Ligy mistrů. Nejvyšší soutěž ovládl i na Slovensku se Žilinou (2008) a v Bulharsku s Ludogorcem Razgrad (2020).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme