Na vyloučení se nechci vymlouvat, ale určitě se projevilo, říká kouč Šilhavý po prohře s Albánií

Čeští fotbalisté si výrazně zkomplikovali boj o postup na mistrovství Evropy. V Albánii prohráli jasně 0:3 a v tabulce své skupiny se propadli na třetí místo. Zatímco národní tým potřebuje tři zbývající zápasy ideálně vyhrát, Albánci mají účast na šampionátu v Německu na dosah.

Tirana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý na tiskové konferenci oznamuje nominaci před kvalifikačními duely s Albánií a Faerskými ostrovy

O budoucnosti trenéra reprezentace Jaroslava Šilhavého by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech (ilustrační foto) | Foto: ČTK, Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Vyprodaný stadion v Tiraně po závěrečném hvizdu jásal. Ze čtyř střel na branku dali domácí tři góly a kromě dobré produktivity jim k vítězství pomohlo i vyloučení Mojmíra Chytila, který krátce před pauzou dostal míč do sítě rukou a rozhodčí mu udělil druhou žlutou kartu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co řekl trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý o své budoucnosti nebo pozici národního týmu v kvalifikaci na EURO?

Český tým předvedl v Albánii celkově hodně slabý výkon a trenér Jaroslav Šilhavý musel po utkání odpovídat na dotazy o své budoucnosti. „Samozřejmě se to bude řešit, to je jasné. Nicméně mou povinností je teď připravit tým na neděli, což je krátká doba. S čím přijde vedení, to nevím. Špatně to nesu. Nechci se vymlouvat na vyloučení, ale když hrajete poločas o deseti, tak se to určitě projeví,“ řekl zklamaný trenér reprezentace.

Po prohře v Albánii české fotbalisty v tabulce skupiny přeskočilo Polsko, které zvítězilo na Faerských ostrovech a má o bod víc – vedoucí Balkánci mají na Čechy náskok pěti bodů.

Ať si každý o tom, co viděl, udělá obrázek sám. Červená zabila zápas, řekl Souček po prohře s Albánií

Číst článek

Národní tým ve zbytku kvalifikace čekají ještě tři zápasy a v cestě za postupem na Euro už si další zaváhání nemůže dovolit. „Pořád je to těžké, ale máme to ve svých rukou. Teď máme doma Faery a pak se jede do Polska. Je to o nás,“ tvrdí Šilhavý. „Je to velká komplikace. Musíme respektovat každého soupeře, ale v neděli musíme udělat tři body a pak to budeme mít ve svých rukou. Ale určitě jsme si to ztížili,“ doplnil kouče reprezentační kapitán Tomáš Souček.

Pokud Češi v kvalifikaci zbylé duely vyhrají, na mistrovství Evropy postoupí. V případě neúspěchu by národní tým o účast na Euro mohl zabojovat v play-off. V něm se o tři místa na závěrečném turnaji podle pořadí v Lize národů utká dvanáct zemí, které z klasické kvalifikace na turnaj neprojdou.

„Musím přiznat, že o tom nepřemýšlíme. Teď máme hlavně tenhle zápas. Pak přijdou ty počty a tak dále,“ dodal po porážce v Albánii Jaroslav Šilhavý. V neděli jeho svěřenci přivítají v Plzni Faerské ostrovy a evropskou kvalifikaci zakončí v listopadu zápasy proti Polsku a Moldavsku.

Lukáš Michalík, spu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme