Je nepříjemné pořád lovit balony ze sítě, říká mladý brankář Kovář o trénincích s Ronaldem

Kvalifikační zápasy teď nehrají jen seniorské fotbalové reprezentace, ale také ty do 21 let. Český výběr čeká domácí souboj s Kosovem a pokusí se v něm navázat na výtečný vstup do evropské kvalifikace. Češi všechny tři zápasy vyhráli a nedostali ani gól. Zasloužil se o to hodně také brankář Matěj Kovář, který má příjemné starosti nejen s národním týmem, ale i v Manchesteru United.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Matěj Kovář

Brankář Matěj Kovář | Foto: Mike Egerton | Zdroj: Reuters

„Z osobního hlediska je to skvělá sezona, daří se, snažím se na sobě každý den pracovat a zlepšovat se. Uvidíme, jestli v lednu přijde nějaká nabídka na hostování, nebo dále zůstanu v Manchesteru,“ řekl Radiožurnálu brankář Matěj Kovář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si rozhovor s brankářem Manchesteru United Matějem Kovářem

To jsou ale všechno věci, které fotbalista řeší docela rád. Aby také ne, když se v Manchesteru setkává s Cristianem Ronaldem a na tréninku čelí jeho pověstným dělovkám.

„Na jednu stranu je to příjemné, ale je to jeden z nejlepších hráčů, takže hodně těch balonů skončí v síti a je trochu nepříjemné je tam pořád lovit. Je to ale velká zkušenost,“ popsal tréninky s portugalským kanonýrem Kovář.

A tak paradoxně když Matěj Kovář dostane gól na tréninku od Ronalda, tak si řekne, že to vlastně také není k zahození. A jaká je podle českého brankáře světová hvězda v soukromí?

Věřím, že ta spolupráce bude lepší, přeje si Šilhavý. Trenér chce proti Bělorusku více využívat Schicka

Číst článek

„Skvělý člověk, snaží se s každým komunikovat, snaží se pomoct a poradit. Hodný a skromný člověk,“ řekl dvacetiletý Kovář.

To, co v Manchestru fungovalo před rokem, teď neplatí. Zajeté zvyklosti vykolejil z tempa právě Ronaldo a všiml si toho i český brankář.

„Svým příchodem ukázal svůj charakter a určitě tu nějaké věci změnil. Jeho vliv je obrovský, hráči kolem něj se chtějí učit, protože to je jeden z nejlepších hráčů na světě,“ myslí si Kovář.

Kovář si v září vysloužil i nominaci do českého A-týmu

Matěj Kovář se stěhoval do Anglie v sedmnácti letech v lednu roku 2018. Na ostrovech je teď doma, při odpovědi ale svůj původ a místo narození – tedy Uherské Hradiště – nezapře.

„Už tam jsem nějaký ten rok, takže už jsem si zvykl. Manchester United je ale velká značka, každý tam chce hrát. Stejný sen mám i já, do brány se chci dostat, doufám, že v tom budu pokračovat,“ doufá Kovář.

A k tomu mu mohou přispět i dobré výkony v brance reprezentačního týmu do 21 let. „Lidé to určitě sledují a ví, že jsme za tři zápasy nedostali gól, což je skvělé. Měl jsem na to pozitivní ohlasy, za což jsem rád, je vidět, že lidi to zajímá.“

A zajímat je bude i ten úterní, kdy česká reprezentace nastoupí v 18.00 proti Kosovu. Diváci o mohou o zápasu slyšet v přímých vstupech na Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme