Lewandowski je na odchodu z Bayernu, polský útočník podle médií odmítl prodloužit smlouvu

Kanonýr Robert Lewandowski podle médií definitivně odmítl prodloužit smlouvu s Bayernem Mnichov. Polský fotbalista by tak měl v létě německého mistra opustit. Údajně chce odejít do Barcelony.

Mnichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski

Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski | Foto: Andreas Gebert | Zdroj: Reuters

Lewandowski má s Bayernem kontrakt ještě na rok. Deník Bild nebo server Sport1 však uvedly, že dvojnásobný vítěz ankety o nejlepšího hráče světa oznámil vedení klubu, že ho neprodlouží.

‚Klubu jsem odevzdal všechno.‘ Turínská legenda Chiellini se po osmnácti letech loučí s Juventusem

Číst článek

Bez ohledu na neshodu při jednání o nové smlouvě nebude Lewandowski chybět v základní sestavě Bayernu v závěrečném utkání bundesligové sezony v sobotu ve Wolfsburgu.

„Poslední dny trénoval opravdu dobře, dal i pěkné góly. Takže zítra bude v základu,“ řekl na páteční předzápasové tiskové konferenci trenér bavorského celku Julian Nagelsmann.

„A co se týče jeho budoucnosti v klubu, tak názor klubu i můj je jasný. Všichni také ví, kdy mu končí smlouva. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu. Je to otázka na vedení klubu a především Roberta,“ dodal kouč.

„Jako trenér se nesmíte brát moc vážně a myslet si, že někomu jeho rozhodnutí zakážete. To není můj styl. Navíc bych nikdy o něčem takovém nemluvil veřejně, ať už bych byl pro, nebo proti,“ uvedl.

Třiatřicetiletý Lewandowski působí v bavorském velkoklubu od roku 2014 a získal s ním osm titulů a v sezoně 2019/20 přidal i triumf v Lize mistrů. Šestinásobný nejlepší střelec bundesligy má za sebou také angažmá v Dortmundu a Poznani.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme