VIDEO: Když drony s míčem útočí. Na veletrhu byl představen fotbal dronů, vývojáři plánují i šampionát

Na veletrhu spotřební elektroniky (CES) v americkém státě Las Vegas byl fanouškům mimo jiné představen i fotbal s drony. Hra zaujala stovky návštěvníků a ukázala tak nové využití dronů v zábavním technologickém průmyslu.

Las Vegas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Premiéra fotbalu dronů ve Spojených státech ukázala na stále se vyvíjející prostředí moderních technologií a sportu. Poprvé byly fotbalové drony představeny v roce 2016 v Jižní Koreji a postupně v dalších 20 zemích, jak uvádí zdroj ISP Today.

VAR bych zrušil, říká Panenka. Fotbalový velikán stále sportuje a u reprezentace by nejraději viděl Haška

Číst článek

Na veletrhu CES 2024 se na každé utkání sešly přibližně dvě stovky diváků, kteří měli možnost sledovat, jak se dva týmy po pěti pilotech snaží dopravit své drony skrz přibližně 60 centimetrů v průměru širokou branku.

Každý zápas se hraje na tři sety a hra trvá tři minuty. Během nich se piloti snaží bránit, ale hlavně skórovat.

„Stejně jako mistrovství světa ve fotbale, které na celém světě sleduje přes tři miliardy lidí, chceme z fotbalu dronů rozvinout celosvětový rekreační sport,“ prohlásil nadšeně Noh Sang-heup jako prezident Mezinárodní fotbal-dronové asociace FIDA.

Do budoucna FIDA plánuje i světový šampionát, který se má uskutečnit v říjnu v roce 2025. Tam by se mělo utkat 32 národních týmů, které si rozdělí jeden milion dolarů.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme