Kolumbijec Diaz v Liverpoolu nehraje po únosu rodičů. Matka je již volná, otec je stále nezvěstný

V neděli v Kolumbii unesli rodiče liverpoolského útočníka Luise Díaze. Matka šestadvacetiletého fotbalisty byla při záchranné akci osvobozena, pátrání po otci však pokračuje. Podle serveru BBC se Diaz ve středu vrátil do plného tréninku, jeho účast v nedělním zápase záleží na rozhodnutího samotného Díaze.

Liverpool Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolumbijský útočník Luis Díaz

Kolumbijský útočník Luis Díaz | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

Podle kolumbijských médií byli Díazovi rodiče uneseni na čerpací stanici v domovském městě Barrancas na severu země, kde je přepadli ozbrojení muži na motocyklech. O osvobození matky následně informoval kolumbijský prezident Gustavo Petro na sociální síti X.


Trenér „Reds“ Jürgen Klopp hráče vzhledem k situaci vynechal z nominace pro nedělní ligový zápas proti Nottinghamu i středeční zápas ligového poháru proti Bournemouthu. „Je to znepokojivá situace pro nás všechny, byla to docela náročná noc. Nikdy jsem nic takového nezažil, je to nová zkušenost, bez které bych se obešel,“ řekl Klopp.

Liverpool během Díazovi absence oba zápasy vyhrál. Proti Nottinghamu Diogo Jota po vstřelení prvního gólu držel Díazovo dres s číslem sedm.

Diogo Jota z Liverpoolu drží dres kolumbijského spoluhráče Luise Díaze | Foto: Peter Byrne | Zdroj: Profimedia

Návrat do tréninku

Další zápas hraje Liverpool v neděli na půdě londýnského Lutonu. Německý manažer serveru BBC řekl, že nechá Díaze rozhodnout, zda bude o víkendu hrát. „Před dvěma dny byl na tréninku a včera absolvoval trénink. Počkáme, jak na tom bude, a podle toho se zařídíme. Nebudeme na situaci tlačit, není to v našich silách. Pokud se bude cítit dobře, bude s námi dále trénovat. Když je s kluky, je v pohodě, ale je na něm vidět, že toho moc nenaspal,“ dodal Klopp.

Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme