Osudový fotbal. Reportér, který přežil pád letadla s Chapecoense, zkolaboval na hřišti a zemřel

Rozhlasový reportér Rafael Henzel, který v listopadu 2016 jako jeden ze šesti lidí přežil leteckou havárii brazilského fotbalového klubu Chapecoense, při níž zahynulo 71 lidí, podlehl v 45 letech následkům infarktu.

Sao Paulo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reportér Rafael Henzel po havárii letadla v roce 2016

Reportér Rafael Henzel po havárii letadla v roce 2016 | Foto: Diego Vara | Zdroj: Reuters

Rafael Henzel, jenž se po zotavení vrátil ke své práci, zkolaboval při hraní fotbalu a krátce po převozu do nemocnice zemřel.

První zápas Chapecoense po letecké tragédii. Přeživší fotbalisté převzali trofej a rodinní příslušníci medaile

Číst článek

„Po dobu své brilantní kariéry vyprávěl Rafael příběh Chapecoense. Stal se symbolem obnovy klubu a navždy bude zapsán do jeho dějin,“ uvedlo Chapecoense na svém webu.

Klub z jihobrazilského města Chapecó cestoval do kolumbijského Medellínu na finále Jihoamerického poháru proti místnímu mužstvu Atlético Nacional.

Mezi přeživšími byli tři fotbalisté, devatenáct hráčů zahynulo. Tým se i díky solidaritě ostatních ligových klubů podařilo obnovit.

Rafael Henzel, a 🇧🇷 journalist that survived the accident of Chapecoense’s plane in 2016, died today from a heart attack. He was playing football with his friends. Sad. 😔🙏🏾

10:32 – 27. 03. 2019

4 13

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme