Brazílie a Argentina dostaly od FIFA pokuty za rvačku fanoušků. Zápas se kvůli bitce opozdil o půl hodiny

Brazílie a Argentina dostaly od mezinárodní fotbalové federace pokuty za rvačku svých příznivců před listopadovým zápasem kvalifikace o mistrovství světa. Disciplinární komise FIFA nařídila domácí Brazílii zaplatit 50 000 franků (1,3 milionu korun) a Argentině 20 000 franků (500 tisíc korun). Argentina dostala také pokutu 50 000 franků za jiné prohřešky.

Curych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitka mezi argentinskými fanoušky vyústila v zatčení a zranění. Vojenská policie kontrolovala situaci a z tohoto důvodu odložila zápas mezi Brazílií a Argentinou

Bitka mezi argentinskými fanoušky vyústila v zatčení a zranění. Vojenská policie kontrolovala situaci a z tohoto důvodu odložila zápas mezi Brazílií a Argentinou | Foto: Carlos Santtos | Zdroj: Reuters

Kvůli bitkám fanoušků na stadionu Maracaná v Riu de Janeiro začal zápas dvou jihoamerických gigantů s téměř půlhodinovým zpožděním. Mistři světa z Argentiny své rivaly zdolali 1:0 a uštědřili jim první domácí kvalifikační porážku v historii.

VIDEO: Začátek nebyl dobrý, když jsme viděli, jak policie bije lidi, kritizoval Messi po zápase s Brazílií

Číst článek

Kvůli „diskriminačnímu chování fanoušků“ v domácích kvalifikačních duelech proti Ekvádoru a Uruguayi nařídila také FIFA Argentině investovat 50 000 franků do antidiskriminačních výchovných programů. Argentina navíc musí zavřít „minimálně 50 procent dostupných míst“ v příštím kvalifikačním utkání, v němž bude hostit Chile.

Právě Chile bylo dalším z potrestaných týmů a musí na antidiskriminační program vynaložit 80 000 franků (2,1 milionu korun). Kolumbie a Uruguay dostaly pokuty shodně 30 000 franků (800 tisíc korun).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme