Spartě stačí v Evropské lize s Bröndby neprohrát. ‚Kalkulovat na remízu se nevyplácí,‘ říká trenér Vrba

Po pěti letech si můžou fotbalisté Sparty zajistit účast v jarní části evropských pohárů. O možnost postupu do vyřazovací fáze Evropské ligy už sice přišli, ale stále se ještě můžou přesunout do Evropské konferenční ligy. V přímém souboji s Bröndby Kodaň stačí Pražanům neprohrát.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba

Pavel Vrba | Zdroj: Reuters

„Je to vlastně zápas play-out, to znamená, že kdo ten zápas zvládne, tak postupuje dál,“ uvědomuje si trenér fotbalové Sparty Pavel Vrba v rozhovoru pro Radiožurnál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak vidí šance Sparty před zápasem Evropské ligy trenér Pavel Vrba

„Kalkulovat na remízu je ošidné a hrát na to se nevyplácí. My tak hrát nebudeme, ale samozřejmě vývoj může být jakýkoliv a pokud to bude v 94. minutě nerozhodně, tak se určitě nebudeme hrnout dopředu,“ upozorňuje kouč letenského velkoklubu.

Pokud Pražané v závěrečném utkání základní skupiny Evropské ligy uhrají alespoň remízu, tak udrží třetí místo v tabulce, které znamená přesun do play-off Evropské konferenční ligy. Bröndby potřebuje zvítězit.

„Jejich hra je velice dobře organizovaná, mají velkou podporu hráčů z defenzivy do útočné fáze. V zápasech hráli hodně ofenzivně, ale já vycházím z těch zápasů, který jsme s nimi hráli my,“ vzpomíná Pavel Vrba na úvodní vzájemný duel v Kodani, který skončil bezbrankovou remízou.

Takový výsledek by Spartě k účasti v jarní části evropských pohárů stačil. V posledních dvou zápasech si Pražané mírně zvedli sebevědomí, které narušily předchozí prohry na hřištích Slovácka a Glasgow Rangers.

Podle defenzivního univerzála Ladislava Krejčího mladšího výhry nad Libercem i v Karviné můžou Spartě pomoct.

„Určitě se nám jde do zápasu s lepší náladou po vyhraných zápasech. Po celou dobu je ale atmosféra v kabině dobrá, takže doufám, že to předvedeme i na hřišti.“

Historicky se fotbalistům Sparty doma na Letné proti dánským týmům v pohárové Evropě nedaří. Z pěti zápasů Pražané vyhráli jediný a ve zbývajících čtyřech dokonce nedokázali skórovat.

„Všichni víme, že dánský fotbal udělal za poslední období obrovský krok vpřed. Je to spíš dlouhodobá práce s mládeží a kvalitní mužstva v evropských pohárech.“ tvrdí Pavel Vrba.

Zápas Evropské ligy mezi fotbalisty Sparty a Bröndby Kodaň začíná v 18.45 a prostřednictvím serveru iROZHLAS.cz ho můžete sledovat v ONLINE reportáži anebo si naladit stanici Radiožurnál Sport.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme