Nabuzená Sparta, vystrašená Slavia i jistá Plzeň. České kluby slaví postupy v pohárové Evropě

Slavia se do základní skupiny Evropské ligy probojovala i přes prohru 1:2 v Luhansku. Sparta zvládla ohromný obrat a na Letné porazila Dinamo Záhřeb 4:1, když rozhodující branku vstřelil v 87. minutě Olatunji. Na podzim se také představí ve skupině Evropské ligy. Plzeň navázala na vítězství 2:1 z Kostanaje, na domácí půdě porazila kazašský výběr 3:0 a slaví postup do základní skupiny Evropské konferenční ligy.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie Praha postoupili do Evropské ligy

Fotbalisté Slavie Praha postoupili do Evropské ligy | Zdroj: Profimedia

Nejpřesvědčivější výkon z českých celků předvedla Plzeň, která potěšila zaplněnou Doosan Arénu a vůbec poprvé si zahraje základní skupinu Evropské konferenční ligy. Až do konce utkání napínala fanoušky Slavia, která v Luhansku prohrávala po poločase už 0:2 a jistotu postupu vystřelil sešívaným až v 83. minutě Matěj Jurásek. Fotbalové drama se odehrávalo na Letné, kde se schylovalo k tomu, že utkání Sparty s Dinamem Záhřeb skončí 3:1, stejně jako v prvním duelu. Ale v 87. minutě vstřelil postupový gól Sparty Olatunji.

Viktoria Plzeň - Tobol Kostanaj 3:0

Fotbalisté Plzně postoupili do skupiny Evropské konferenční ligy. V domácí odvetě 4. předkola porazili Tobol Kostanaj po suverénním výkonu 3:0 a navázali na úvodní vítězství 2:1 z Kazachstánu.

Skóre otevřel ve 32. minutě Tomáš Chorý, v 59. minutě přidal druhou branku Rafiu Durosinmi a ve třetí minutě nastavení stanovil konečný výsledek střídající Ibrahim Traoré. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka zvítězili v osmém soutěžním utkání po sobě.

Zorya Luhansk - Slavia Praha 2:1

Fotbalisté pražské Slavie ve venkovní odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy prohráli s Luhanskem 1:2, ale po domácím vítězství 2:0 prošli do skupiny. Zorja po první půli vedla 2:0 poté, co se prosadili Danyjil Alefirenko a Denys Anťuch, ale v 83. minutě odmítl prodloužení střídající Matěj Jurásek. Utkání se hrálo v polském Lublinu, kde má Luhansk domácí pohárový azyl kvůli ruskému vojenskému útoku na Ukrajinu.

Sparta Praha - Dinamo Záhřeb 4:1

Fotbalisté Sparty porazili v domácí odvetě závěrečného 4. předkola Evropské ligy Dinamo Záhřeb 4:1 a navzdory úvodní prohře 1:3 postoupili do skupiny. Hlavní fázi druhé nejprestižnější pohárové soutěže si zahrají potřetí za poslední čtyři sezony.

Domácí poslal na vyprodané Letné do vedení už po necelých dvou minutách Lukáš Haraslín. Ještě v prvním poločase zvýšil Asger Sörensen, na jehož trefu navázal po změně stran Filip Panák. Hosté krátce poté zásluhou Martina Baturiny snížili, ale v 87. minutě Victor Olatunji posunul úřadující české mistry do skupiny Evropské ligy.

ali, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme