Eden uvidí odvetu za Euro 1996, fotbaloví veteráni se utkají s Němci

Příští rok budou mít čeští fotbalisté možnost odvety za prohraný boj o zlato na mistrovství Evropy 1996. Tým složený hlavně ze stříbrných medailistů ze šampionátu v Anglii se utká v Praze s bývalými slavnými hráči Německa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbaloví internacionálové (zleva) Ulf Kirsten, Lothar Matthäus, Pavel Kuka a Miroslav Kadlec

Fotbaloví internacionálové (zleva) Ulf Kirsten, Lothar Matthäus, Pavel Kuka a Miroslav Kadlec | Zdroj: ČTK

„Možná to bude poslední šance vidět tenhle tým Nedvědů, Bergerů, Šmicerů a Poborských pohromadě sehrát normální mezistátní a možná poslední utkání,“ říká Pavel Kuka, další ze slavných fotbalistů z úspěšného evropského šampionátu v Anglii.

Legenda Slavie založila a vede Czech Team 96, který se v květnu sejde v pražském Edenu, aby odehrál první oficiální mezinárodní utkání Česko - Německo hráčů na 35 let.

Přehrát

00:00 / 00:00

Více o přípravách a účastnících Setkání legend 2015 zjistil reportér ČRo Mirko Vasić

Rozhodně nepůjde o žádný „pouťák“. „Hráli se Španělskem, porazili je 3:1, posledních 10 minut hráli nahoru, dolů a na krev. Opravdu to nedokážou jinak,“ předpovídá Kuka, že půjde o normální utkání a Němci určitě ukáží svoji typickou zarputilost, i když jsou hráči starší.

Deutsche Fussball Legenden je tým složený převážně z fotbalistů, kteří vybojovali titul mistrů světa v roce 1990 a o šest let později porazili ve finále evropského šampionátu český tým.

Jednou z hlavních postav německého mužstva je Lothar Matthäus, který získal v roce 1990 Zlatý míč, a teď si zahraje proti dalšímu vítězi ankety - Pavlu Nedvědovi.

Matthäus věří v účast Josefa Masopusta

Na stadionu v pražském Edenu by se měl objevit jako čestný host i další legendární fotbalista a držitel Zlatého míče Josef Masopust, pokud mu to ale zdraví dovolí.

Lothar Matthäus po telefonickém rozhovoru se slavným českým hráčem doufá, že se setkají. „Byl to velmi emotivní rozhovor. Jak všichni víme, není na tom teď zdravotně zrovna nejlépe. Byla to pro mě velká čest slyšet ho a pozdravit, prohodit s ním pár slov.“

Popřál mi, abych si to v Praze užil, a slíbil mi, že v květnu určitě přijde. Všichni si přejeme, aby tam Josef Masopust byl, aby byl třetí ikonou na hřišti," říká třiapadesátiletý mistr světa z roku 1990, který srovnal význam Josefa Masopusta v Česku s postavením Franze Beckenbauera v Německu.

Zápas nazvaný Setkání legend 2015 se odehraje na stadionu v pražském Edenu 25. května.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme