Volejbalistky čekají ve finále Final Four dva soupeři: Bulharsko a vedro

České volejbalistky dnes nastoupí ve finále třetí skupiny Světové Grand prix proti Bulharsku. Vedle domácího výběru se Češky musí vyrovnat i velkým horkem v hale. Náš web zápas nabídne v přímém přenosu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky se radují z postupu do finále Final Four

České volejbalistky se radují z postupu do finále Final Four | Foto: Pavel Lebeda, www.fivb.org

V bulharském Samokovu panuje v těchto dnech velmi teplé počasí. Slunce se celý den opírá do plechové střechy tamní volejbalové haly, ve které nefunguje klimatizace. Během zápasu je přímo na palubovce přes třicet stupňů celsia a volejbalistky tak během zápasu vydají mnohem víc energie než za běžných podmínek.

„Je to hodně těžké. Musíme hodně pít a snažíme se to dohánět proteinovými tyčinkami. Pití a tyčinku máme pořádku u sebe,“ usmívá se nejmladší členka české reprezentace blokařka Veronika Trnková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Final Four volejbalistek sleduje v Bulharsku reportér ČRo Petr Kadeřábek

Volejbalistky si ale v žádném případě nestěžují. „Hrajeme celé léto v hrozném vedru. Poslední zápas v Brně byl také v úporném horku, tady je také horko. Už to není žádná výhoda či nevýhoda, všechny jsme zvyklé,“ myslí si kapitánka týmu Helena Havelková.

Přesto ale českým hráčkám proti Chorvatsku viditelně docházely síly. Za stavu 1:2 na sety by si možná na Parissiho výběr nevsadil ani ten největší optimista. Ve čtvrtém setu ale jako by zavanul na stranu českého týmu svěží vítr a Češky dokázaly zápas otočit.

„Chtěly jsme postoupit do finále, tak jsme musely síly najít,“ říká kapitánka volejbalistek. Snad nějaká síla zbude českému týmu i pro dnešek, finále proti Bulharsku začíná 10 minut po 18. hodině.

Radiožurnál nabídne ze zápasu aktuální vstupy. Přímou reportáž celého utkání můžete slyšet v internetovém vysílání Českého rozhlasu Sport na webu zpravy.rozhlas.cz.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme