Kvitová podlehla Makarovové a na montrealském betonu končí ve 3. kole

Pro wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou skončil turnaj na betonu v Montrealu ve 3. kole. Ruské tenistce Jekatěrině Makarovové podlehla 4:6, 6:1 a 2:6. Souboj dvou levaček byl dvakrát přerušen kvůli dešti a trval dvě hodiny a 39 minut čisté hry.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová se v duelu s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou trápila

Petra Kvitová se v duelu s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou trápila | Zdroj: Reuters

Nasazená dvojka a světová čtyřka Kvitová přišla hned o svůj druhý servis, což rozhodlo úvodní set. V jeho závěru při setbolu Makarovové začalo poprvé pršet, ale po návratu na kurty 19. hráčka světa z Moskvy dopodávala set do vítězného konce.

Pak se však Kvitová rozjela. Útočnou hrou si získala jasnou převahu, mnohem víc si pomáhala servisem a povolila soupeřce jediný game. Hned v úvodním gamu třetí sady však znovu utkání přerušil déšť a Kvitovou předchozí agrese a hlavně přesnost opustily.

Další servis si dvojnásobná grandslamová šampionka prohrála ve čtvrté hře a za stavu 1:4 si k ní sedl na lavičku trenér David Kotyza. Jeho rady však porážku neodvrátily, osmou dvojchybou nabídla Makarovové mečbol a vlastní chybou ho pomohla soupeřce i proměnit.

Zatímco v roce 2012 Kvitová získala v Montrealu titul, letos skončila v osmifinále. Z českých tenistek bojuje ve 3. kole ještě Lucie Šafářová proti světové jedničce Sereně Williamsové z USA.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme