Vinohradská nemocnice se dohodla s rodinou postiženého chlapce na mimosoudním vyrovnání

Vinohradská nemocnice nebude platit rekordní odškodné 30 milionů korun za selhání lékařů u porodu. S rodinou těžce postiženého pětiletého chlapce se dohodla na mimosoudním vyrovnání. O jeho podmínkách dnes právní zástupce rodiny Antonín Tunkl jednal s ředitelem nemocnice Markem Zemanem v jihočeských Dačicích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V nově zrekonstruované mělnické porodnici přivítali první novorozence

V nově zrekonstruované mělnické porodnici přivítali první novorozence | Foto: Jana Huzilová

„Samozřejmě se týká odškodného z naší strany, jehož výši v tuto chvíli ještě nezveřejníme,“ řekl po hodinovém jednání Marek Zeman.

Kromě odškodného se rodina dočká i omluvy. „Snad zazní. Byla to jedna z hlavních priorit,“ dodal zástupce rodiny Antonín Tunkl.

Otec postiženého chlapce Pavel Vázler dohodu přivítal: „To je vynikající zpráva hlavně tím, že to už skončí."

Na první pohled běžný porod se před pěti lety změnil v boj o život. Na komplikace lékaři nezareagovali včas, dnes pětiletý chlapec tak přišel na svět těžce přidušený.

Malý Vojta nevidí, neslyší a nedokáže se samostatně pohybovat. Výživu dostává trubičkou, kterou má zavedenou do žaludku. Rodiče se o něj starají prakticky 24 hodin denně. Komunikace je velmi omezená.

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme