Reprezentace bude hrát s Rakouskem v Olomouci, kde zavládl fotbalový smutek

Fotbaloví reprezentanti se sešli v Olomouci, kde je pozítří čeká přípravný zápas proti Rakousku. Jenže město se halí do fotbalového smutku. Po třiceti letech bude Olomouc minimálně rok bez prvoligového fotbalu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík a Ladislav Krejčí na srazu české reprezentace v Olomouci

Tomáš Vaclík a Ladislav Krejčí na srazu české reprezentace v Olomouci | Zdroj: ČTK

„Národní mužstvo není o klubu. Věřím, že fanoušci nebudou jenom z Olomouce, ale z celé Moravy a podpora bude velká,“ říká Pavel Vrba je z nedalekého Přerova.

Dovede si tak představit, jak nepříjemné je pro jeho region minimálně na rok zmizet z prvoligové mapy, i když teď hlavně věří, že sestupová kocovina neodradí lidi od návštěvy úterního zápasu české reprezentace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věřím, že fanoušci nebudou jenom z Olomouce, ale z celé Moravy a podpora bude velká,“ říká Pavel Vrba

Na trávníku Androva stadionu půjde pozítří večer o to vyzkoušet další hráče před podzimním startem kvalifikace. V jeho útrobách se ale bude řešit, jak naložit s nečekaným sestupem, který je pro olomoucké zatím těžké vůbec přijmout.

„Je těžké říct, kdy se to prohrálo. Můžeme se bavit o ztraceném utkání s Baníkem, nedotáhli jsme bod v Jablonci, kde jsme v nastavení dostali gól, stejně tak na Slovácku. Příčin je ale daleko víc a teď je nejde vyjmenovat,“ vedl smuteční řeč po remíze 1:1 v Liberci, která nakonec nestačila, olomoucký trenér Ladislav Minář.

Hodně ponurá nálada je paradoxně také v táboře dalšího tradičního účastníka nejvyšší soutěže, který se v ní ale v sobotním 30. kole zachránil.

Ovšem Slavia to dokázala a padesátou sezónu mezi elitou v řadě načne jenom díky příznivým výsledkům v Liberci a Ďolíčku.

Sama dovršila dílo zkázy výkonem a porážkou 0:2 v Ostravě, kde potom hráči místo děkovačky schytali od vlastních fanoušků salvu kelímků od piva.

„Pro mě je to hodně nepříjemný a musím říct, že mi z toho bylo smutno. Na druhou stranu jsme fanouškům nedali možnost, aby z našeho fotbalu měli radost,“ nejásal po posledním utkání sezony brankář Radek Černý.

Mario Holek oslavil se Spartou titul a zamířil na reprezentační sraz

Číst článek

„Bylo to hodně náročný, jak s fanoušky, tak na hřišti. Bylo hodně změn, ale jsem přesvědčený, že se jednou Slavia vrátí na výsluní. Vzhledem k potenciálu Slavie a její historii věřím, že se jednou zase dočkáme periody, kdy vystoupá na nejvyšší místa,“ dodal Černý.

Kromě historie, potenciálu a stále živoucí základny otrlých fanoušků už ze silné Slavie vskutku mnoho nezbylo. Jestli ji čeká další sezóna hrůzy a marnosti, to bude hodně záležet i na tom, kdo se o zmíněný potenciál bude starat a naplňovat ho.

Brankář Radek Černý, kterého jsme slyšeli, už ve čtyřiceti letech asi sotva. Končí i trenérský experiment s Alexem Pastoorem. A i kvůli němu není zrovna v kurzu mezi příznivci ani sportovní ředitel Karol Kisel, což ovšem není až tak podstatné.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme